Antena Meniu Search
x

Video "Moarte Franţei, moarte Americii, moarte Israelului". Proteste violente în Orient după explozia din Gaza. Ambasadele, luate la ţintă

Război Israel - Hamas. Atrocităţi cumplite în Gaza. O rachetă a căzut peste un spital din oraş şi aproape 500 de oameni au fost ucişi. Mulţi se adăpostiseră în clinică tocmai în speranţa că vor fi în siguranţă. Israelul şi teroriştii Hamas se acuză reciproc de masacru, în timp ce lumea arabă dă în clocot. Atacul a avut loc chiar cu câteva ore înaintea vizitei istorice a lui Joe Biden în Israel şi a dus la anularea întâlnirii din Iordania cu liderii arabi. Se înteţesc declaraţiile foarte războinice: O zi a furiei fără precedent cer liderii Hezbollah. Pe străzile din Liban, Iran, dar şi în Turcia mii de oameni au ieşit la proteste violente. Atenţie, imagini şi informaţii care te pot afecta emoţional! 

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 18.10.2023, 20:00

Vezi și

Un masacru înfiorător. Asta a devenit spitalul Al-Ahli al-Arabi din Gaza, lovit de o rachetă. Cifrele seci sunt şi ele teribile - sute de morţi şi alte sute de răniţi, printre care bebeluşi şi tineri mutilaţi, oameni disperaţi care îşi caută rudele. 

Imaginile durerii se suprapun dramatic în orice parte ai privi: un tată îşi ţine bebeluş rănit strâns la piept, iar în jurul lor răniţii sunt purtaţi pe braţe de salvatori.

Medic: Acesta este un genocid. Poţi să vezi toate cadavrele din spatele meu. Au fost atacaţi de un bombardament barbar. 

Sute de oameni se adăpostiseră în spital

Pe acelaşi subiect

O copilă de nici doi ani îşi mângâie mama în agonie, întinsă pe podeaua spitalului. Cu o zi înainte, aceşti copii se jucau în curtea spitalului, transformată acum într-o ruină. Sute de oameni, în căutarea unui loc sigur din calea bombardamentelor, se adăpostiseră în spital. 

Cristi Popovici, reporter Observator: Numărul mare de victime se explică prin faptul că spitalul fusese transformat într-un centru pentru refugiaţi. Sute de oameni care rămăseseră fără locuinţe din cauza războiului îşi găsiseră un adăpost în clădirea şi anexele spitalului din Gaza. 

Momentul impactului devastator a fost înregistrat

Pentru cei care au scăpat, lupta pentru supravieţuire este cumplită. Momentul impactului devastator a fost înregistrat. Pe cer se vede un baraj de zece rachete. Un proiectil deviază de la traiectorie şi loveşte spitalul. 

Oficialii palestinieni şi israelieni se acuză reciproc de nenorocire. 

Daniel Hagari, purtător de cuvânt al armatei israeliene: Pot să confirm că o analiză făcută de armata israeliană indică faptul că o ploaie de rachete a fost lansată de teroriștii din Gaza. Informațiile pe care le deținem indică faptul că Jihadul Islamic este responsabil pentru lansarea rachete eșuată care a lovit spitalul din Gaza.

Racheta ar fi căzut din greșeală pe spital, susţin israelienii

Jihadul Islamic, a doua organizație teroristă din teritoriul palestinian, cu legături strânse cu Iranul, ar fi în spatele dezastrului, iar racheta ar fi căzut din greșeală pe spital, susţin israelienii. Ca să-şi întărească ipoteza, au făcut publică o conversaţie a oficialilor Hamas

- Îți spun că este prima dată când vedem o rachetă ca aceasta căzând. Din acest motiv, spune că provine de la Jihadul Islamic Palestinian. 

- Ce? 

- Este de la noi? 

- Așa pare. 

- Dar, Dumnezeule, nu puteau să găsească alt loc să explodeze? 

- Nu mai contează, au tras din cimitirul din spatele spitalului.

Israelul susţine că 450 dintre rachetele lansate din Gaza şi-au greşit ţinta şi au ajuns tot în teritoriul enclavei de când a început războiul. La patru ore după atacul asupra spitalului, Joe Biden pleca din Statele Unite spre Israel pentru o vizită istorică. Agenda i s-a schimbat, însă, iar un summit la care ar fi trebuit să participe împreună cu lideri ai statelor arabe, la Amman, a fost anulat.

Joe Biden, preşedintele SUA: Sunt întristat şi furios de explozia de ieri de la spitalul din Gaza. Bazându-mă pe ce văd, se pare că a fost mâna celeilalte echipe, nu voi. Dar sunt foarte mulţi oameni acolo care nu sunt siguri. Aşa că avem foarte multă muncă de făcut.

Lumea arabă dă în clocot după ce spitalul din Gaza a fost bombardat

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a decretat trei zile de doliu.

Lumea arabă dă în clocot după ce spitalul din Gaza a fost bombardat. Organizația Hezbollah a anunțat că azi va fi "o zi de furie fără precedent" împotriva Israelului. Au fost arse steaguri, iar protestele s-au transformat în lupte de stradă în multe ţări din Orient.

Ambasada Americii din Liban a fost incendiată și atacată de militanți pro-palestinieni. Forțele de ordine au folosit tunuri cu apă și gaze lacrimogene pentru a-i îndepărta pe demonstranți: "Am ieşit astăzi datorită martirilor! E un singur drum, iar acela este cel al rezistenţei, fără negocieri ori întâlniri ale liderilor sau nimic, rezistenţa este singura cale pentru Palestina, nu este altă soluţie pentru Palestina". 

"Moarte Franţei, moarte Americii, moarte Israelului"

În Iran, sute de oameni s-au adunat în faţa ambasadei Franţei: "Moarte Franţei, moarte Americii, moarte Israelului". 

Prăpăd a fost şi în Turcia. Consulatul american a fost atacat cu coktailuri Molotov. Reacţiile internaţionale n-au intârziat. "Total inacceptabil" a catalogat atacul Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a transmis că un atac împotriva infrastructurii civile nu este în conformitate cu "dreptul internaţional", iar preşedintele Turciei a cerut  "încetarea acestei violenţe fără precedent în Gaza". 

Între timp, în Gaza, situația e tot mai gravă pentru cele peste două milioane de civili prinși între militanți și armata israeliană. Pe lângă tirul bombardamentelor, oamenii se luptă cu foamea şi setea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » "Moarte Franţei, moarte Americii, moarte Israelului". Proteste violente în Orient după explozia din Gaza. Ambasadele, luate la ţintă