Antena Meniu Search
x

Video Momente dramatice după ce un avion Airbus s-a ciocnit cu o mașină de pompieri, pe un aeroport din Peru. Martorii, înmărmuriți

Scapă cine poate, Un avion cu peste 100 de oameni la bord, care decola în viteză, s-a ciocnit cu o maşină de pompieri şi a luat foc pe pista unui aeroport din Peru. Au urmat scene dramatice, cu salvatorii care s-au împărţit: unii să îşi ajute colegii din vehiculul spulberat, alţii, să stingă avionul şi să evacueze pasagerii. Cel puţin 20 de călători au fost răniţi, iar doi pompieri au pierit. 

de Redactia Observator

la 19.11.2022, 19:31

Vezi și

Angajaţii aeroportului din Lima au înmărmurit când maşina de pompieri s-a izbit de Airbus-ul care pleca într-o cursă locală. Pasagerii au simţit o izbitură puternică, apoi au văzut că o aripă a avionului ardea. Au urmat momente de foc până au fost evacuaţi toţi călătorii.

În vreme ce răniţii erau duşi de urgenţă la spital, procurorii şi experţii în aviaţie începeau ancheta bizarului accident. Piloţii primiseră aprobarea pentru decolare, iar turnul de control pentru operaţiuni la sol ar fi trebuit să anunţe toate maşinile să elibereze pista pe care avionul mergea cu aproape 200 de kilometri pe oră. 

Manuel Van Oordt, CEO Latam Airlines: Ceea ce noi ştim este că zborul 2213, care avea prevăzut un plan de zbor de la Lima la Juliaca şi avea autorizaţie de decolare, în momentul în care se afla pe pistă a fost lovit de o maşină de pompieri, care era pe pistă într-un moment în care nu avea ce să caute acolo. 

După accident haosul a cuprins tot aeroportul din Lima

Pe acelaşi subiect

Sute de zboruri au fost anulate, iar nervii pasagerilor care nu ştiau ce se întâmplă au explodat. 

Pasager: Mi-au spus că zborul a fost anulat şi că linia aeriană nu este responsabilă dacă rămânem aici sau ce se va întâmpla, dacă avem cazare acolo... Nu ştim când vom călători, pentru că ne spun că ne reprogramează şi vom vedea în ce zbor ne vor plasa. 

Acesta este al doilea incident în mai puțin de o lună în care este implicat un avion al companiei peruene LATAM Airlines. O aeronavă care mergea în Paraguay a fost nevoită să aterizeze de urgenţă după ce a nimerit în mijlocul unei furtuni violente cu grindină. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Momente dramatice după ce un avion Airbus s-a ciocnit cu o mașină de pompieri, pe un aeroport din Peru. Martorii, înmărmuriți