Antena Meniu Search
x

Ucraina intensifică producția de drone: "Sunt ochii şi protecţia din prima linie. Oamenii nu vor trebui să plătească cu vieţile lor"

Război în Ucraina. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat miercuri seara că ţara sa îşi intensifică "în mod semnificativ" producţia de drone, relatează dpa.

de Redactia Observator

la 17.08.2023, 09:21

drone Armata Ucrainei
Ucraina intensifică producția de drone: "Sunt ochii şi protecţia din prima linie. Oamenii nu vor trebui să plătească cu vieţile lor" - Profimedia Images

Într-o intervenţie video, el a subliniat importanţa dronelor în apărarea ţării sale împotriva invaziei Rusiei. "Dronele sunt 'ochii' şi protecţia din prima linie... Dronele sunt o garanţie că oamenii nu vor trebui să plătească cu vieţile lor când pot fi folosite drone", a spus liderul ucrainean.

Preşedintele Zelenski a subliniat, de asemenea, importanţa livrărilor de drone de către parteneri internaţionali. "În fiecare brigadă de luptă, combatanţii întreabă mai întâi de drone, război electronic şi apărare aeriană militară", a menţionat Zelenski, referindu-se la câteva vizite efectuate în ultimele zile în prima linie a frontului.

La începutul lunii august, drone ucrainene au lovit nava militară rusă Olenegorski Gorniak în Marea Neagră, provocând pagube semnificative, notează dpa.

Podul din Crimeea, lovit cu ajutorul unei drone

Pe acelaşi subiect

Serviciul de securitate al Ucrainei a trimis jurnaliştilor de la CNN imagini exclusive care surprind momentul în care au folosit o dronă marină pentru a lovit podul Kerci care leagă Rusia de Crimeea anexată. Este prima dată când Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a revendicat în mod deschis responsabilitatea pentru atacul din luna iulie. Serviciile ucrainene au avertizat că vor urma mai multe astfel de atacuri.

Atacul din 17 iulie a provocat pagube la segmentul rutier de pod și, potrivit oficialilor ruși, a ucis doi civili. Deşi tentative au fost mai multe, acesta a fost al doilea atac asupra podului Kerci, o legătură vitală pentru aprovizionarea peninsulei. Ucrainenii susţin că este o ţintă militară legitimă pentru că ruşii îl folosesc pentru a transfera arme şi tehnică militară în Crimeea şi armatei care luptă în restul Ucrainei.

Dronele are au lovit podul Kerci sunt "o invenție a Serviciului de Securitate al Ucrainei"

Șeful SBU, Vasil Maliuk, a declarat pentru CNN că drona folosită, numită "Sea Baby", este rezultatul a mai multor luni de dezvoltare începută imediat după invazie. "Dronele de la suprafața mării sunt o invenție a Serviciului de Securitate al Ucrainei", a spus el. "Niciuna dintre companiile private nu este implicată. Folosind aceste drone, am lovit recent cu succes podul din Crimeea, nava de debarcare Olengorskii Gorniak și petrolierul SIG".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri externe » Ucraina intensifică producția de drone: "Sunt ochii şi protecţia din prima linie. Oamenii nu vor trebui să plătească cu vieţile lor"