Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care o rachetă de croazieră lovește în plin o uzină din Kiev. Moscova susține că a distrus tancuri

Armata lui Putin a lansat noi atacuri în Kiev, după mult timp în care toată atenţia a fost îndreptată spre Donbas. Rachetele de croazieră au fost lansate de pe bombardiere strategice, iar Moscova susţine că au distrus tancuri de la periferia capitalei. În est, la Severodoneţk, ucrainenii au reuşit să recapete jumătate din oraş şi să oprească avansul ruşilor. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 06.06.2022, 00:58

Vezi și

La primele ore ale dimineţii, ruşii şi-au reluat atacurile în apropiere de Kiev. Pe imagini este surprins momentul în care o uzină de la marginea oraşului este lovită din plin de o rachetă de croazieră. 

Oleksandr Shtupun, Forțele Armate ale Ucrainei: Agresorii continuă să lanseze rachete şi lovituri aeriene asupra infrastructurii militare şi civile din ţara noastră, în special la Kiev.

Atacurile au țintit infrastructura feroviară din Kiev, însă ministerul rus al Apărării susţine că a lovit blindate. 

Ruşii nu au renunţat nici la ofensiva din Severodoneţk, oraş pe care îl vor cu orice preţ

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Situaţia din Severodoneţk, unde luptele de stradă continuă zilnic, rămâne la limită.

Comandantul trupelor ruse care au invadat Ucraina, generalul Aleksandr Dvornikov, supranumit Măcelarul din Siria, a primit termen până pe 10 iunie să zdrobească rezistenţa, alături de aliaţii ceceni. 

Ramzan Kadîrov, lider cecen: Într-una din aceste zile, veţi vedea o adevărată operaţiune specială. Aceşti netrebnici vor fugi atât din oraşe, cât şi din întreaga Ucraina. 

Bombardamente tot mai intense au transformat oraşe întregi din Ucraina în zone fantomă

În localitatea Lyman din Doneţk, la fiecare pas se simte mirosul morţii şi, dintr-un capăt în celălalt, totul este transformat în cenuşă. Multe clădiri au fost distruse din temelii, iar din loc în loc s-au format gropi imense, în urma exploziilor. În blocurile de locuinţe, obuzele au distrus pereţii şi au lăsat în urmă doar moloz. 

De la Kremlin, propaganda este mai intensă ca niciodată. Liderul rus susţine că este sigur că orice armă pe care Ucraina o va primi din Occident va fi mult prea slabă pentru a face faţă celor ruseşti.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În ciuda ameninţărilor, tot mai multe state contribuie cu tehnică militară. Spania oferă Ucrainei rachete antiaeriene şi tancuri Leopard, iar Elveţia şi-ar fi dat în cele din urmă acordul de a permite exportul producţiei interne de armament. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Momentul în care o rachetă de croazieră lovește în plin o uzină din Kiev. Moscova susține că a distrus tancuri