Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Momentul în care o tânără iraniană este scoasă inconștientă din metrou, după ce a fost bătută pentru că nu purta hijab. Ar fi în moarte cerebrală

O adolescentă iraniană, Armita Geravand, care a intrat în comă la începutul acestei luni în urma unei presupuse interacţiuni cu poliţiştii pentru încălcarea legii hijabului din ţară, ar fi "în moarte cerebrală", a informat duminică presa de stat iraniană, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 23.10.2023 , 11:47

Grupurile pentru drepturile omului, cum ar fi grupul kurdo-iranian Hengaw, au fost primele care au făcut publică spitalizarea lui Armita Geravand, publicând fotografii ale fetei de 16 ani pe reţelele de socializare care o arătau inconştientă, cu un tub respirator şi bandaj deasupra capului, vizibil pe suport vital.

Reuters nu a putut verifica imaginile. "Cele mai recente monitorizări privind starea de sănătate a lui Geravand indică faptul că starea ei de moarte cerebrală pare sigură, în ciuda eforturilor personalului medical", a informat presa de stat.

Momentul în care Armita este scoasă în stare de inconștiență din metrou

Articolul continuă după reclamă

Imaginile de pe camerele de supraveghere difuzate de autoritățile iraniene o arată pe Armita Geravand, cu părul descoperit, urcându-se într-un vagon de metrou în stația Shohada din Teheran împreună cu alte două fete. Câteva clipe mai târziu, una dintre fete iese și se apleacă.

Pe acelaşi subiect

Ea și alți câțiva pasageri sunt apoi văzuți purtând-o pe Armita inconștientă de brațe și picioare înainte de a o lăsa întinsă pe peron. Nu au fost difuzate imagini din interiorul trenului sau de la intrarea în gară, potrivit BBC

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Geravand ar putea avea aceeaşi soartă ca şi Mahsa Amini, cred susținătorii drepturilor omului

Susţinătorii drepturilor omului au exprimat îngrijorări că Geravand ar putea avea aceeaşi soartă ca şi Mahsa Amini, a cărui moarte în custodia poliţiei morale, anul trecut, a stârnit luni de proteste antiguvernamentale la nivel naţional, care au reprezentat una dintre cele mai îndrăzneţe provocări pentru conducătorii clericali ai Iranului.

Iranul a negat că Geravand a fost rănită după o confruntare de la 1 octombrie cu ofiţerii care impuneau respectarea codului vestimentar islamic obligatoriu în metroul din Teheran.

Femeile sunt obligate prin lege să-şi acopere părul şi să poarte haine lungi şi largi

Conducerea teocratică din Iran a impus restricţii la îmbrăcămintea femeilor de când o revoluţie populară l-a detronat pe şahul secular, susţinut de Occident, în 1979.

Femeile sunt obligate prin lege să-şi acopere părul şi să poarte haine lungi şi largi. Persoanele care nu respectă regulile se confruntă cu mustrări publice, amenzi sau arestări. Sfidând codul vestimentar islamic strict, mai multe femei au apărut fără văl pe cap în locuri publice precum mall-uri, restaurante şi magazine din întreaga ţară, de la moartea lui Amini.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri externe » Momentul în care o tânără iraniană este scoasă inconștientă din metrou, după ce a fost bătută pentru că nu purta hijab. Ar fi în moarte cerebrală