Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care un tanc de 4,6 milioane de euro e distrus în Ucraina de o rachetă de 15.000 de euro. T-90M, cea mai modernă armă de atac a Rusiei

Războiul din Ucraina a ajuns în ziua 76. Chiar dacă sunt depăşiţi atât numeric, cât şi din punct de vedere al tehnicii militare, ucrainenii rezistă eroic. Faptul că pe teren, în luptă directă, nu banii contează o demonstrează şi un scurt clip surprins săptămâna trecută lângă Harkov.

de Redactia Observator

la 10.05.2022, 18:49

Vezi și

Armata ucraineană a reuşit să distrugă un tanc T-90M, cea mai modernă armă de asalt a armatei ruse. Tancul de ultimă generaţie are un cost de producţie estimat de 4,6 milioane de euro şi este mândria armatei terestre a Rusiei. Ucrainenii au reuşit să distrugă un astfel de "exemplar", săptămâna trecută, lângă Harkov. Soldaţii ucraineni au folosit o rachetă de fabricaţie suedeză estimată la 15.400 de euro. Imaginile au fost surprinse de o dronă care survola zona.

Au fost produse doar 100 de unităţi

Proiectilul tras de soldaţii ucraineni a străpuns armura tancului şi a lovit în zona motorului. Lovitura a aprins şi compartimentul de muniţie, iar tancul a explodat. Potrivit DailyMail, T-90M este o versiune mult îmbunătăţită a T-92 - tancul din dotarea standard a armatei ruse. Modelul T-92 este de altfel cel mai des întâlnit în luptele din Ucraina, ruşii deplasând în zona de război doar câteva modele de T-90M.

Armata rusă a început să folosească T-90M în 2016, această adevărată maşină de război fiind dotată cu un blindaj superior, un tun mai puternic, dar şi cu sisteme de navigaţie prin satelit. Au fost produse doar 100 de unităţi, iar ele au fost împărţite între unităţile de elită ale armatei ruse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Momentul în care un tanc de 4,6 milioane de euro e distrus în Ucraina de o rachetă de 15.000 de euro. T-90M, cea mai modernă armă de atac a Rusiei