Antena Meniu Search
x

Video Momentul plin de căldură în care doi frățiori din Ucraina sunt întâmpinați cu aplauze în prima zi de școală, în Italia

Doi frați de 10 și 8 ani din Ucraina au fost întâmpinați cu aplauze de elevii unei școli din Italia. Copiii au ajuns împreună cu mama lor la Napoli, după ce au fugit de invazia rusă. Imaginile cu momentul în care cei doi pășeșc pentru prima dată în școala din Napoli au făcut înconjurul lumii.

de Redactia Observator

la 01.05.2022, 16:03

Momentul plin de căldură în care doi frățiori din Ucraina sunt întâmpinați cu aplauze în prima zi de școală, în Italia - captura video

Peste 200 de elevi și profesori s-au adunat la intrarea Institutului Don Milani din Napoli, Italia, pentru a-i saluta pe cei doi copii, pe nume Dmitri, în vârstă de 10 ani, și Victoria, în vârstă de opt ani.

Copiii au fost întâmpinați în școală cu aplauze și steagul Ucrainei

Mulțimea a izbucnit în urale în timp ce cei doi au pășit pe ușile din față și au continuat să aplaude în timp ce fluturau steagul Ucrainei, cu galben și albastru. Copiii au fost apoi preluați de elevii însoțitori pentru a-i ghida în prima lor zi de școală, scrie Daily Mail.

Peste 2,2 milioane de ucraineni au fugit din patria lor din 24 februarie și până în prezent, după ce Rusia a invadat Ucraina. Cifra estimată a refugiaților ar putea ajunge la 4 milioane în zilele următoare.

Pe acelaşi subiect

Peste 14.000 de copii ucraineni au ajuns în Italia de la izbucnirea războiului

Până acum, aproximativ 35.000 de refugiați ucraineni au ajuns în Italia, majoritatea prin granița sa de nord-est cu Slovenia.

Ministerul de Interne a postat pe Twitter că „34.851 de refugiați au intrat în Italia de la începutul conflictului până în prezent: 17.685 de femei, 3.040 de bărbați și 14.126 de minori”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Momentul plin de căldură în care doi frățiori din Ucraina sunt întâmpinați cu aplauze în prima zi de școală, în Italia