Antena Meniu Search
x

Momentul șocant în care un vehicul israelian trece peste un palestinian ucis într-un raid al IDF în Tulkarem

Război Israel - Hamas. Înregistrări ale camerelor de securitate amplasate în exteriorul unei case din oraşul Tulkarem în Cisiordania arată vehicule ale forţelor de securitate israeliene trecând în mod repetat peste cadavrul unui palestinian împuşcat în timpul unui raid al armatei, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 10.01.2024, 16:15

Înregistrări video arată vehicule israeliene trecând peste un palestinian ucis într-un raid al armatei
Înregistrări video arată vehicule israeliene trecând peste un palestinian ucis într-un raid al armatei - Twitter

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Israelului cu privire la filmare, apărută după ce poliţia de frontieră israeliană a declarat luni că comandourile sale au efectuat raiduri în Tulkarem pentru a aresta un militant căutat şi au ucis trei palestinieni înarmaţi într-o confruntare.

Imaginile incidentului de luni arată forţele de securitate israeliene care se apropie de o casă noaptea şi deschid focul asupra unui grup de tineri, cel puţin unul dintre ei înarmat, după ce aceştia au ieşit în stradă în grabă din casă. Doi dintre bărbaţi au fost loviţi de gloanţe în stradă şi zac nemişcaţi, în timp ce imagini realizate dintr-un alt unghi arată un al treilea bărbat împuşcat.

Atenție! Imagini cu un puternic impact emoțional!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

IDF nu a comentat încă incidentul

Imaginile arată apoi un vehicul al forţelor de securitate israeliene apropiindu-se de două cadavre la sol şi trecând peste unul dintre ele, la un moment dat oprindu-se pe picioarele bărbatului.

Imaginile înregistrate aparent mai târziu arată că un cadavru a fost probabil mutat pe marginea drumului, în timp ce un alt vehicul dă înapoi peste celălalt cadavru şi apoi mai efectuează manevre peste acesta de două ori. Întrebat despre filmare, un purtător de cuvânt al poliţiei de frontieră a transmis agenţiei Reuters să se adreseze biroului purtătorului de cuvânt al armatei israeliene, care nu a comentat imediat.

Imagini de la o altă cameră în acelaşi incident, aparent filmate cu câteva clipe mai devreme, arată mai mulţi palestinieni ieşind în fugă din casă, unul întinzându-i o puşcă altuia, care a fost imediat împuşcat. Filmarea îi arată pe cei doi bărbaţi pe stradă dintr-un unghi diferit, precum şi pe al treilea bărbat, întins pe aleea casei.

Ministerul palestinian al Afacerilor Externe a emis un comunicat condamnând incidentul, despre care a spus că reflectă o "cultură a urii şi a extremismului".

Brigăzile Tulkarem, un grup militant armat legat de Fatah, care conduce Autoritatea Palestiniană recunoscută la nivel internaţional, au susţinut că unul dintre palestinienii ucişi luni era membru al lor.

Tulkarem, unde se află unul dintre principalele puncte de trecere dintre Cisiordania şi Israel, a fost vizat de raiduri repetate ale forţelor de securitate israeliene de la atacul brutal din 7 octombrie asupra Israelului de către gruparea islamistă palestiniană Hamas, rivală a Fatah şi care conduce Gaza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Momentul șocant în care un vehicul israelian trece peste un palestinian ucis într-un raid al IDF în Tulkarem