Antena Meniu Search
x

MONEDĂ DIN AUR cu chipul Reginei Elisabeta a II-a, evaluată la 3,7 milioane Euro, a fost furată dintr-un muzeu din Berlin

O monedă canadiană din aur, denumită ”Big Maple Leaf”, pe care este imprimat chipul reginei Elizabeth a II-a, evaluată la 3,7 milioane de dolari, echivalentul a 4 milioane de dolari, a fost furată la primele ore ale dimineţii de luni din Muzeul Bode din Berlin, informează Reuters.

- Twitter.com

O monedă canadiană din aur, denumită ”Big Maple Leaf”, pe care este imprimat chipul reginei Elizabeth a II-a, evaluată la 3,7 milioane de Euro, echivalentul a 4 milioane de dolari, a fost furată la primele ore ale dimineţii de luni din Muzeul Bode din Berlin, informează Reuters.

Moneda a fost realizată din aur pur şi are o greutate de aproximativ 100 de kilograme. 

”Moneda a fost furată în noaptea trecută, a dispărut”, a declarat Markus Farr, purtător de cuvânt al Muzeului Bode din Berlin.

Datorită purităţii deosebite a aurului din care a fost confecţionată, moneda a fost estimată la 4 milioane de dolari.

Potrivit site-ului muzeului berlinez, moneda ”Big Maple Leaf” a fost emisă de Royal Canadian Mint în anul 2007 şi a fost inclusă în Guinness Book of Records pentru gradul ei de puritate ”inegalabil”. 

Moneda canadiană, care are un diametru de 53 de centimetri şi o grosime de trei centimetri, a fost împrumutată Muzeului Bode din Berlin în decembrie 2010.

Poliţia locală a spus că hoţii au pătruns în muzeu după ce au spart o fereastră, probabil escaladând unul dintre zidurile exterioare cu ajutorul unei scări.

Muzeul Bode deţine una dintre cele mai mari colecţii de monede din lume, alcătuită din peste 540.000 de loturi.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » MONEDĂ DIN AUR cu chipul Reginei Elisabeta a II-a, evaluată la 3,7 milioane Euro, a fost furată dintr-un muzeu din Berlin