Antena Meniu Search
x

Morgile din Ucraina, pline de trupurile soldaţilor ruşi: oficialii au numărat peste 7.000 de cadavre. Rusia le-ar fi refuzat

Morgile din Ucraina ar fi pline de trupurile soldaţilor şi civililor care şi-au pierdut viaţa în războiul pornit de Rusia. Oficialii de la Kiev susţin că armata lui Putin a suferit pierderi umane majore, de aproximativ 19.000 de morţi, din care 7.000 se află în morgi şi maşini frigorifice. Rusia ar fi refuzat să primească înapoi trupurile acestora.

de Redactia Observator

la 08.04.2022, 16:03

Morgile din Ucraina ar fi pline până la refuz
Morgile din Ucraina ar fi pline până la refuz - Profimedia

Războiul pornit de Rusia în Ucraina a semănat moarte în oraşele bombardate, devenite acum ruine. Mărturiile supravieţuitorilor şi imaginile care circulă pe reţelele de socializare descriu soarta cruntă a oamenilor prinşi, cu sau fără voie, în miezul luptelor. În vreme ce Kremlinul admite că armata rusă a înregistrat "pierderi semnificative", oficialii de la Kiev susţin că morgile sunt pline de cadavrele inamicilor. Ar fi vorba despre 7.000 de soldaţi ruşi, ale căror trupuri nu au fost revendicate, iar în total şi-ar fi pierdut viaţa aproximativ 19.000 de militari. 

Ruşii ar fi refuzat să primească trupurile soldaţilor care au murit în Ucraina

De altfel, ucrainenii au declarat că au încercat că contacteze Moscova pentru a returna familiilor cadavrele soldaţilor ucişi, lucru refuzat însă de ruşi. Consultantul prezidenţial ucrainean Oleksiy Arestovych spune că, la începutul războiului, le-a propus ruşilor să le trimită 3.000 de cadavre. Au primit însă un refuz tranşant, pe motiv că "pierderile nu sunt atât de mari pe cât pretind ei". Potrivit Daily Mail, ruşii au replicat: "Nu credem în aceste numere. Nu le vom accepta".

Armata rusă a suferit pierderi "semnificative"

Pe acelaşi subiect

Rusia a suferit pierderi ”semnificative” ale trupelor sale în Ucraina, ceea ce reprezintă ”o tragedie uriaşă” pentru ţară, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, joi, într-un interviu pentru Sky News.

Întrebat dacă retragerea trupelor ruse din Kiev şi din apropiere ar putea fi privită drept ”o umilinţă” pentru Kremlin, Peskov a spus că folosirea acestor cuvinte ar fi ”o înţelegere greşită a situaţiei”. ”Avem pierderi semnificative de trupe şi este o tragedie uriaşă pentru noi”, a recunoscut, totuşi, oficialul rus, adăugând că motivul retragerii armatei ruse din regiunile Kiev şi Cernihiv a fost ”un act de bunăvoinţă în timpul negocierilor dintre delegaţiile ucrainene şi ruse”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a menţionat că Moscova a procedat astfel ca ”să îndepărteze tensiunea din acele regiuni, pentru a arăta că Rusia este cu adevărat pregătită să creeze condiţii confortabile pentru continuarea negocierilor”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Morgile din Ucraina, pline de trupurile soldaţilor ruşi: oficialii au numărat peste 7.000 de cadavre. Rusia le-ar fi refuzat