Antena Meniu Search
x

15 morţi şi zeci de răniţi, după un accident aviatic produs în Kazahstan

Catastrofă aviatică în Kazahstan. Un avion cu aproape 100 de oameni la bord s-a prăbuşit la scurt timp de la decolare. Din motive necunoscute, aeronava a lovit un zid de beton după care s-a izbit violent de o clădire. În urma impactului, 15 oameni au murit.

de Redactia Observator

la 27.12.2019, 16:17

Vezi și

Catastrofă aviatică în Kazahstan. Un avion cu aproape 100 de oameni la bord s-a prăbuşit la scurt timp de la decolare. Din motive necunoscute, aeronava a lovit un zid de beton după care s-a izbit violent de o clădire. În urma impactului, 15 oameni au murit. Autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili cauza prăbuşirii.

Bek Air, avion prăbuşit. Au trecut 20 de minute. Doar această maşină a ajuns aici. Iar altă maşină a poliţiei îi ia pe copii de aici. 

Sunt scenele de groază surprinse la scurt timp după ce aeronava companiei Bek Air s-a prăbuşit. Abia decolase de pe aeroportul Almatî. La bord se aflau 93 de pasageri şi cinci membri ai echipajului. 

Aeronava urma să ajungă în capitala Nur-Sultan. Însă, din motive încă neclare, avionul nu a putut urca şi a intrat în picaj. A lovit un zid de beton, după care s-a izbit violent de o clădire cu două etaje. După mai bine de 20 de minute, zeci echipaje de intervenţie au împânzit zona.  

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Zeci de supravieţuitori au fost transportaţi de urgenţă la spitalele din apropiere. Printre ei se află şi mai mulţi copii. Cauza prăbuşirii rămâne deocamdată necunoscută. 

Cu toate acestea, potrivit unui corespondent Reuters, la momentul decolării, aeroportul era acoperit de o ceaţă densă. Între timp, autorităţile au anunțat că, până la finalizarea anchetei, au suspendat toate cursele realizate cu avioane Fokker 100. 

Preşedintele din Kazahstan le-a transmis condoleanţe familiilor îndoiliate şi a promis că vinovaţii vor fi pedepsiţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » 15 morţi şi zeci de răniţi, după un accident aviatic produs în Kazahstan