Antena Meniu Search
x

"Mulțumim, SUA". Mesajul unui politician polonez, după sabotajele de la gazoductele Nord Stream din Marea Baltică

“Mulțumim, SUA”, a scris pe Twitter un fost ministru polonez, după ce au fost semnalate cele trei scurgeri de gaze de la gazoductele Nord Stream 1 și 2 în Marea Baltică.

de Redactia Observator

la 28.09.2022, 11:46

"Mulțumim, SUA". Mesajul unui politician polonez, după incidentele de la gazoductele Nord Stream din Marea Baltică
"Mulțumim, SUA". Mesajul unui politician polonez, după incidentele de la gazoductele Nord Stream din Marea Baltică - Profimedia Images

Radek Sikorski, fost ministru al Apărării între 2005 – 2007, fost ministru de Externe între 2007 – 2014, și actual europarlamentar a scris pe Twitter “Mulțumim, SUA”, alături de o fotografie cu una dintre scurgerile de gaze din Marea Baltică. Ulterior acesta a revenit cu o completare, spunând că gazoductele sunt folosite de Vladimir Putin ca mijloace de manipulare a Europei de Est.

Mesajul transmis de politicianul polonez vine în contextul în care, propaganda rusă se folosește de o declarație a președintelui american din februarie pentru a acuza că SUA ar putea fi în spatele incidentului din Marea Baltică. Pe 7 februarie, într-o conferință alături de cancelarul german Olaf Scholz, Joe Biden a declarat că "dacă Rusia invadează Ucraina (...) atunci nu va mai exista Nord Stream 2. Vom pune capăt".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

“Toți ucrainenii și statele baltice s-au opus de mai bine de 20 de ani pentru construirea gazoductelor Nord Stream. Acum, pe fundul mării, zace fier vechi în valoare de 20 de miliarde de dolari, costul deciziei criminale de a invada Ucraina”, a mai scris Sikorski. 

Pe acelaşi subiect

„Puteți fi siguri acest mesaj va circula în toată presa rusă”, a reacționat Maciej Wasik, secretar de stat al Poloniei în Ministerul Afacerilor Interne, fiind convins că este vorba despre o ironie la adresa propagandei ruse, după ce mesajul lui Sikorski s-a viralizat pe Twitter. 

Scurgeri de gaze la Nord Stream 1 și 2 în Marea Baltică

Trei scurgeri de gaz din conductele Nord Stream 1 şi 2 ce leagă Rusia de Germania prin Marea Baltică au fost semnalate în zonele economice exclusive ale Danemarcei şi Suediei, în apropierea insulei daneze Bornholm.

Uniunea Europeană crede că un sabotaj este probabil cauza scurgerilor recente din gazoductele Nord Stream 1 şi 2 şi va intensifica măsurile de protecţie a infrastructurii sale energetice în urma acestor incidente, a anunţat miercuri şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, potrivit Agerpres. Și Moscova s-a declarat surprinsă de incidente, acuzând, la rândul său, un act de sabotaj. “Este o chestiune legată de securitatea energetică a întregului continent”, a declarat Dmitri Peskov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » "Mulțumim, SUA". Mesajul unui politician polonez, după sabotajele de la gazoductele Nord Stream din Marea Baltică