Antena Meniu Search
x

Video Muntenegru declară trei zile de doliu naţional, în urma măcelului în care au fost ucişi 11 oameni. Populaţia, înmărmurită: “O să rămân cu traume"

Tragedie în Muntenegru. 11 oameni, dintre care doi copii, au fost ucişi cu sânge rece de un individ care a tras peste 100 de focuri de armă, unele la întâmplare. Măcelul ar fi fost declanşat de o dispută legată de o chirie. Oficialii din Muntenegru au decretat doliu naţional pentru următoarele 3 zile.

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 14.08.2022, 20:39

Vezi și

Masacrul a avut loc în localitatea Cetinje, fosta capitală regală a ţării, la 36 de kilometri de Podgoriţa. Vuk Borilovic, atacatorul în vârstă de 34 de ani, avea planul bine pus la punct. A plecat spre casa pe care o avea închiriată cu o puşcă de vânătoare. Primele victime au fost o femeie şi copiii acesteia, de 8 şi 11 ani, chiriaşii săi. Bărbatul a continuat măcelul cu vecinii săi. A împuşcat doi bătrâni şi pe fiul acestora. Apoi, a ieşit pe stradă şi a început să tragă la întâmplare în trecători.

Martor: “A fost un haos. Se auzeau femei plângând, oameni panicaţi. Oamenii strigau "Omul are o armă!" şi că trage la întâmplare.”

Zoran Brdjanin, şeful poliţiei din Muntenegru: „Astăzi este o zi tristă pentru Muntenegru. Vieţile oamenilor sunt de neînlocuit, iar astăzi am pierdut 11 dintre cetăţenii noştri, dintre care doi copii.”

100 de focuri de armă într-o singură oră

Pe acelaşi subiect

Forţele de ordine au încercat să-l oprească pe ucigaş. Atunci a început şi schimbul de focuri. Bărbatul a fost, însă, omorât de un vecin, martor la evenimente. Într-o singură oră au fost trase peste 100 de focuri de armă. Alţi 6 oameni printre care şi un poliţist au răni grave.

3 zile de doliu naţional în Muntenegru

Dritan Abazović, prim-ministru muntenegrean: “Ne rugăm ca toți cei răniți, în special cei cu răni grave, să supraviețuiască și să se termine totul cu bine pentru ei.”

Atacatorul era cunoscut în comunitate de toţi vecinii. Era vânător și deţinea legal mai multe arme. Bărbatul era căsătorit şi avea trei copii. Oamenii sunt încă şocaţi de cele întâmplate.

Martor: “Nici măcar nu pot vorbi despre asta. O să rămân cu traume. Nimeni nu-i poate aduce înapoi pe acești oameni.”

În memoria victimelor, guvernul a proclamat trei zile de doliu naţional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Muntenegru declară trei zile de doliu naţional, în urma măcelului în care au fost ucişi 11 oameni. Populaţia, înmărmurită: “O să rămân cu traume"