Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Muzicianul cubanez El Taiger a murit la spital, la o săptămână după ce a fost împuşcat în cap. Artistul avea doar 37 de ani

Muzicianul cubanez Jose Manuel Carbajal Zaldivar, cunoscut sub numele de scenă 'El Taiger', a murit la 37 de ani, joi, într-un spital din Miami, la o săptămână după ce a fost împuşcat în cap, conform unui anunţ făcut de familia sa, transmite vineri AFP, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 11.10.2024 , 14:54

Muzicianul cubanez El Taiger a murit la spital, la o săptămână după ce a fost împuşcat în cap - Facebook

Cântăreţul foarte popular, care propunea un stil ce îmbina ritmurile reggaeton cu muzica tradiţională cubaneză, este cunoscut pentru piese precum 'La Historia', 'Papelito' sau 'Habla Matador'.

A murit la o săptămână după ce a fost împușcat în cap

 

"Ne luăm adio de la una dintre cele mai cunoscute figuri ale genului urban, care nu a renunţat la originile sale cubaneze şi şi-a exprimat mereu dragostea pentru ţara sa", conform unui comunicat publicat pe Facebook de Institutul cubanez de muzică.

Articolul continuă după reclamă

El Taiger era spitalizat la Miami din 3 octombrie, după ce poliţia l-a găsit inconştient în maşina sa. O anchetă a fost deschisă pentru a elucida circumstanţele morţii sale.

Pe acelaşi subiect

Într-un comunicat publicat pe reţelele de socializare familia artistului a mulţumit personalului medical şi celor care s-au rugat pentru El Taiger în ultimele sale zile de viaţă. "Ascultaţi-i muzica, dansaţi şi sărbătoriţi-i viaţa", a îndemnat familia sa.

Legendara formaţie cubaneză Los Van Van a deplâns moartea artistului într-un mesaj postat pe Instagram: "Suntem profund întristaţi de moartea ta, dar suntem mândri că te-am cunoscut şi că am împărţit scena cu tine în mai multe ocazii. Odihneşte-te în pace, războinic neobosit".

Joi seară, în estul Havanei, zeci de persoane s-au adunat într-un parc din cartierul Guanabacoa pentru a-şi lua la revedere de la El Taiger. Într-o biserică veche oamenii au adus fotografii ale muzicianului şi au aprins lumânări, cântându-i melodiile în semn de omagiu.

"Suntem trişti, foarte trişti, dar cu toate acestea petrecem aşa cum şi-ar fi dorit. El spunea că-i plac petrecerile, bucuria", a declarat pentru AFP Yuli Mauro, 30 de ani, o admiratoare a lui El Taiger, care dansa împreună cu fiul ei. "I-am aprins o lumânare ca să aibă lumină spre cer", a adăugat ea.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ați fost păcălit să plătiți aceeași sumă pentru un produs cu un gramaj mai mic?
Observator » Ştiri externe » Muzicianul cubanez El Taiger a murit la spital, la o săptămână după ce a fost împuşcat în cap. Artistul avea doar 37 de ani