Antena Meniu Search
x

"Ne duce cu 50 de ani înapoi". Profesori salarizați în funcție de regiunea în care locuiesc, propunerea "bizară" a ministrului italian al Educației

Taxe și salarizare diferite, în funcție de regiunea în care locuiesc. Este propunerea făcută de ministrul Educației din Italia, Giuseppe Valditara, care crede că o diferențiere regională a salariilor profesorilor, în funcție de costul vieții în zonele unde locuiesc, relatează Quotidiano.net.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 30.01.2023, 09:59

Presa italiană a citat declarațiile făcute de Valditara în cadrul unei dezabteri online "Italia 2023: persone, lavoro, imprese", despre situația finanțării școlilor. 

"Școlile au nevoie de noi forme de finanțare, inclusiv pentru a acoperi salariile profesorilor, care ar putea suferi o diferențiere regională", a spus Valditara.

Ministrul a invocat, de asemenea, forme private de finanțare pentru școlile de stat italiene.

"Sistemul școlar de stat are nevoie de noi forme de finanțare, inclusiv pentru salariile cadrelor didactice, care pot fi diferențiate la nivel regional. Este necesar să găsim noi drumuri, inclusiv experimentale, de sinergie între sistemul industrial, societatea civilă și școli pentru a finanța educația”, a mai spus Giuseppe Valditara, potrivit ANSA.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dacă propunerea este bine primită de directorii din regiunea Lazio a capitalei Roma, sindicatele profesorilor se împotrivesc, în mare măsură:

"Ideea de a introduce salarii diferențiate pe regiuni, în funcție de costul vieții este total bizară, ne duce cu 50 de ani înapoi" - Francesco Sinopoli, secretarul Flc Cgil.

"Propunerea ministrului este inacceptabilă" - Carlo Rienzi, președintele Codacons.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Copilul dumneavoastră a fost victima bullying-ului?

Observator » Stiri externe » "Ne duce cu 50 de ani înapoi". Profesori salarizați în funcție de regiunea în care locuiesc, propunerea "bizară" a ministrului italian al Educației