Antena Meniu Search
x

Nou atac armat la o şcoală din Statele Unite. Cel puţin 4 morţi, după ce un individ a tras focuri de armă la întâmplare

Patru oameni au murit şi alţi zece, printre care mai mulţi copii, au fost răniţi după ce un individ a deschis focul la întâmplare, în statul California.

Vezi și

Patru oameni au murit şi alţi zece, printre care mai mulţi copii, au fost răniţi după ce un individ a deschis focul la întâmplare, într-o localitate din California. Atacatorul a fost împuşcat mortal de poliţişti. Aceştia nu au, deocamdată, niciun indiciu asupra motivaţiei sale.

Primele împuşcături s-au auzit cu puţin înainte de 8 dimineaţa la Rancho Tehama, o comunitate, altminteri paşnică, din nordul Californiei. Un individ a furat camioneta unui vecin şi a pornit pe străzi, trăgând, la întâmplare, în trecători, cu o armă semi-automată şi două pistoale. 

Atacatorul a ajuns la mica şcoală din localitate, unde părinţii tocmai îşi aduceau copiii. Elevii au intrat în panică, dar profesorii nu şi-au pierdut cumpătul. S-au baricadat în clădire şi i-au pus pe copii la adăpost. Un elev a fost totuşi atins de un glonţ, iar alţi doi copii au fost răniţi în afara şcolii.

Individul a continuat să tragă în toţi cei care-i ieşeau în cale. A abandonat camioneta şi a furat, sub ameninţarea armelor, altă maşină. În cele din urmă a fost încolţit de doi poliţişti care, după un schimb de focuri, l-au împuşcat mortal.

Oamenii legii nu ştiu, deocamdată, ce a provocat furia ucigaşului. Se ştie doar că el fusese implicat, cu o zi mai devreme, într-un "incident de violenţă familială", reclamat de vecini. Aceştia spun că bărbatul obişnuia să tragă sute de gloanţe în aşa-zise şedinţe de antrenament, iar ei se temeau că-şi pierduse minţile. Atacul din California a avut loc în ziua procesului intentat unei firme producătoare de arme de familiile victimelor unui masacru din 2012. 20 de copii şi şase adulţi au fost ucişi atunci de un dezechilibrat, într-o şcoală din Connecticut.

Tot ieri, poliţia unui oraş din Florida i-a avertizat pe localnici asupra unui posibil ucigaş în serie. În mai puţin de o lună, patru oameni au fost ucişi, aici, în împrejurări similare, fără vreun motiv aparent. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Nou atac armat la o şcoală din Statele Unite. Cel puţin 4 morţi, după ce un individ a tras focuri de armă la întâmplare