Antena Meniu Search
x

Video Nenorocire în Marea Mediterană: 11 oameni au murit, iar alţi zeci sunt dispăruţi, după ce două bărci pline cu migranţi s-au scufundat în sudul Italiei

Tragedie maritimă în sudul Italiei! Cel puțin 11 oameni au murit și alţi zeci sunt daţi dispăruți după ce două nave au naufragiat în largul coastelor italiene. Cadavrele au fost găsite în apropierea insulei Lampedusa, acolo a avut loc primul naufragiu. A doua tragedie a venit la scurt timp, la aproximativ 200 de kilometri de regiunea Calabria. Pasagerii aflaţi la bordul celor două nave erau migranți din Siria, Egipt, Pakistan și Bangladesh. 

de Redactia Observator

la 18.06.2024 , 09:57

Primul episod tragic s-a produs în apropierea insulei italiene Lampedusa. Ambarcaţiunea de lemn pe care se aflau migranţii a început să se scufunde încetul cu încetul. Într-un efort eroic, o echipă de salvatori din Germania a reușit să aducă la ţărm 51 de persoane. Supraviețuitorii au fost predați pazei de coastă italiene. Echipajele au găsit și zece cadavre care zăceau pe puntea inferioară a navei. Vasul venea din Libia și transporta migranți din Siria, Egipt, Pakistan și Bangladesh.

Corpul neînsufleţit al celei de-a unsprezecea persoane a fost găsit la aproximativ 200 de kilometri de regiunea Calabria, locul unde a avut loc al doilea naufragiu.

O fetiţă de 10 ani şi-a pierdut părinţii în naufragiu

Vezi și

De aici, alte 11 persoane au fost salvate.

Pe acelaşi subiect

Concetta Gioffré, oficial al Crucii Roșii italiene: De asemenea, au mai fost trei femei, doi adulți și o fetiță de 10 ani. Fata a fost prima care a fost transportată la spital. Avea dureri în tot corpul. A spus că și-a pierdut părinții în naufragiu.

Salvatorii au descris starea de sănătate a supravieţuitorilor ca fiind una deplorabilă. 

Concetta Gioffré, oficial al Crucii Roșii italiene: Aveau pelvisul, picioarele și brațele rupte, contuzii la cap și arsuri. 

66 de persoane sunt încă de negăsit. Printre ele, şi 26 de copii. Autoritățile italiene continuă căutările şi speră să găsească eventuali supraviețuitori, precum şi să recupereze trupurile celor dispăruți. Anul trecut, 3.155 de migranţi au dispărut în adâncurile mării Mediterane, un număr în creştere faţă de cele 2.411 de cazuri înregistrate în 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri externe » Nenorocire în Marea Mediterană: 11 oameni au murit, iar alţi zeci sunt dispăruţi, după ce două bărci pline cu migranţi s-au scufundat în sudul Italiei