Antena Meniu Search
x

Noi informaţii în cazul CATASTROFEI din Italia: Viteza avalanşei era de 100 de kilometri pe oră. Procurorii au deschis o anchetă pentru neglijenţă CRIMINALĂ

Presa italiană anunţă că bilanţul persoanelor care au murit în urma avalanşei de la hotelul Rigopiano din centrul Italiei a crescut la 24, iar cinci oameni sunt daţi încă dispăruţi.

Presa italiană anunţă că bilanţul persoanelor care au murit în urma avalanşei de la hotelul Rigopiano din centrul Italiei a crescut la 24, iar cinci oameni sunt daţi încă dispăruţi.

Potrivit La Repubblica, în cursul nopţii de marţi spre miercuri au fost scoase de sub dărâmături trupurile neînsufleţite a trei bărbaţi. Marţi dimineaţă, salvatorii au mai recuperat trei cadavre: două femei şi un bărbat.

Printre victime se numără administratorul hotelului, Roberto del Rosso. „Practic locuia acolo, nu pleca niciodată”, au declarat apropiaţi ai acestuia.

Până la 120.000 de tone de zăpadă s-au desprins din masiv, au distrus o pădure şi au îngropat hotelul, după ce mai multe cutremure puternice au lovit regiunea. Se pare că viteza avalanşei a atins 100 de kilometri pe oră atunci când a acoperit hotelul Rigopiano.

Managerul Bruno Di Tommaso a trimis autorităţilor locale şi provinciale un e-mail chiar în ziua avalanşei, în care s-a plâns de situaţia drumurilor blocate, a seismelor puternice şi a atras atenţia că generatorul nu va rezista mai mult de 24 de ore.

Procurorii italieni au lansat o anchetă în urma tragediei şi iau în considerare acuzaţii pentru neglijenţă criminală şi omor prin imprundenţă la hotelul Rigopiano.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Noi informaţii în cazul CATASTROFEI din Italia: Viteza avalanşei era de 100 de kilometri pe oră. Procurorii au deschis o anchetă pentru neglijenţă CRIMINALĂ