Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vestele galbene" au ieşit în stradă pentru al zecelea weekend la rând în Franţa

Peste 84.000 de oameni au luat parte la proteste împotriva preşedintelui Emanuel Macron şi a guvernului francez. În multe oraşe manifestaţiile s-au lăsat din nou cu acte de huliganism, violenţă şi confruntări cu forţele de ordine.

de Redactia Observator

la 20.01.2019 , 12:59

Peste 84.000 de oameni au luat parte la proteste împotriva preşedintelui Emanuel Macron şi a guvernului francez. În multe oraşe manifestaţiile s-au lăsat din nou cu acte de huliganism, violenţă şi confruntări cu forţele de ordine. Zeci de oameni au fost arestaţi, dintre care 30 doar la Paris.

Peste 7.000 de oameni au protestat pe străzile Parisului până la lăsarea serii, cu 1.000 mai puţin decât în urmă cu o săptămână. Manifestanţii s-au strâns la Domul Invalizilor, în apropierea sediului Adunării Naţionale, şi au mărşăluit pe malul stâng al Senei.

În Lyon, Nantes, Bordeaux şi Angers, mai multe magazine, maşini şi tomberoane au fost vandalizate sau incendiate. Oamenii legii au intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a-i potoli pe protestatari, care îi acuză însă şi de folosirea gloanţelor din cauciuc.

Vezi și

Zeci de oameni au fost arestaţi, dintre care 30 la Paris, iar poliţia susţine că mai mulţi protestatari reţinuţi au avut asupra lor arme albe.

Manifestaţia începută în 17 noiembrie din cauza unei măriri la preţul carburanţilor s-a transformat, după obţinerea amânării scumpirilor, într-o largă mişcare împotriva administraţiei Macron.

În încercarea de a reduce nemulţumirea publică, preşedintele Macron a lansat o serie de dezbateri naţionale, care se vor încheia pe 15 martie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În cadrul acestei dezbateri cetăţenii sunt invitaţi să îşi exprime opiniile pe teme ca taxele, organizarea statului şi a administraţiei publice, statutul cetăţeniei sau exercitarea democraţiei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri externe » Vestele galbene" au ieşit în stradă pentru al zecelea weekend la rând în Franţa