Antena Meniu Search
x

Noile titlurile ale copiilor lui Harry şi Meghan după moartea Reginei Elisabeta

Copiii Ducelui și Ducesei de Sussex au devenit Prințul Archie și Prințesa Lilibet, după moartea Reginei. Majestatea Sa a murit pașnic la Balmoral joi, 8 septembrie, marcând sfârșitul domniei sale istorice de 70 de ani și stârnind o durere în întreaga lume.

de Redactia Observator

la 09.09.2022, 15:17

Meghan a vorbit anterior despre șocul ei când i s-a spus că Archie nu va primi protecție de la poliție, deoarece nu avea un titlu
Noi titluri pentru copiii lui Harry și Meghan au fost confirmate după moartea tragică a Reginei - Profimedia

Moartea ei, la vârsta de 96 de ani, înseamnă că strănepoții ei preiau titluri din cauza urcării pe tron a bunicului lor, Regele Charles. Conform protocoalelor stabilite de Regele George al V-lea, bunicul Reginei, copiii și nepoții unui suveran au dreptul automat la titlul de prinț sau prințesă, potrivit The Sun.

Copiii Prințului Harry și Meghan Markle, Archie, trei ani, și Lilibet, un an, vor fi acum oficial prinț și prințesă, iar Altețe Regale, conform regulilor, stabilite în 1917. 

Meghan a vorbit anterior despre șocul ei când i s-a spus că Archie nu va primi protecție de la poliție, deoarece nu avea un titlu, în timpul interviului ei cu Oprah Winfrey. Ea a sugerat că decizia a fost luată din cauza rasei lui mixte, ceea ce nu a fost cazul. În momentul în care s-a născut Archie, el era strănepotul unui suveran, nu un nepot.

Motivul pentru care Prințul George, în vârstă de nouă ani, avea dreptul să fie prinț este pentru că este protejat în protocolul lui George al V-lea. Acest lucru se datorează faptului că a fost un strănepot al monarhului pe linia directă de succesiune la tron, fiind fiul cel mare al fiului cel mare al Prințului de Wales.

Pe acelaşi subiect

Sora Prințului George, Prințesa Charlotte, în vârstă de șapte ani, și Louis, în vârstă de patru ani, au dreptul la titlurile lor datorită unui brevet semnat de Regina la 31 decembrie 2012. Acest lucru a dat titlul de Prinț și Prințesă și titlul de Altețe Regale, tuturor copiilor fiului mai mare al Prințului de Wales, Prințul William. 

Prințul Charles devine rege la 73 de ani

Într-o declarație sumbră, Palatul Buckingham a confirmat că Majestatea Sa Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, a decedat, făcându-l pe fiul ei, Charles, rege.

„Regina a murit pașnic la Balmoral în această după-amiază. Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor fi duși la Londra mâine”, a anunțat Palatul Buckingham într- declarație, ieri, 8 septembrie.

„Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și toți membrii familiei mele. Plângem profund trecerea în neființă a unei Suverane prețuite și a unei mame foarte iubite. Știu că pierderea ei va fi resimțită profund în toată țara, în Regat și în Commonwealth și de nenumărați oameni din întreaga lume”, a declarant viitorul conducător, Charles al III-lea.

Charles este acum Rege și soția sa Camilla, Regină. La 73 de ani, Charles este cea mai în vârstă persoană care a ajuns pe tronul din istoria Marii Britanii. Marea Britanie va intra acum în 12 zile de doliu pentru cel mai longeviv monarh al nostru, care a domnit timp de 70 de ani. Înainte de moartea ei, Palatul Buckingham spunea că monarhul este „confortabil” la Balmoral, unde a rămas sub supraveghere medicală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Noile titlurile ale copiilor lui Harry şi Meghan după moartea Reginei Elisabeta