Antena Meniu Search
x

Video Nord-coreean condamnat la moarte pentru o copie a Squid Game. Pedepsele primite de copiii care s-au uitat la serial

Serialul sud-coreean "Squid Game" a creat un scandal uriaş în Coreea de Nord. Un bărbat a fost condamnat la moarte, iar mai mulţi liceeni au primit pedepse exemplare.

de Redactia Observator

la 25.11.2021, 14:04

Vezi și

Potrivit Radio Free Asia, un bărbat din Coreea de Nord a fost condamnat la moarte şi urmează să fie dus în faţa plutonului de execuţie după ce a fost dovedit că a vândut copii ale serialului produs în Coreea de Sud şi difuzat de Netflix. Autorităţile nord-coreene l-au identificat şi prins pe bărbat după ce s-a aflat că şapte elevi de liceu se uitau pe ascuns la "Squid Game".

Investigaţia a scos la iveală faptul că o copie a serialului a fost adusă pe un stick USB, din China, şi vândută apoi unui elev din Coreea de Nord. La rândul său, acesta a distribuit serialul şi prietenilor săi.

Pedepse exemplare pentru copii, dar şi pentru profesori

Unul dintre serviciile secrete ale regimului nord-coreean, 109 Sangmu, i-a identificat şi pe ceilalţi elevi, iar aceştia au primit pedepse grele. Astfel, unul dintre elevii care a cumpărat o copie a "Squid Game" a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Ceilalţi elevi, care doar s-au uitat la serial, dar nu au făcut şi copii de pe stick-ul USB, au fost condamnaţi la cinci ani de muncă silnică. Potrivit Radio Free Asia, acesta este primul caz în care legea care interzice deţinerea şi distribuirea de materiale din ţări capitaliste se aplică unor copii.

De pedepse nu au scăpat nici profesorii şi nici directorul liceului respectiv. Pentru moment, aceştia au fost excluşi din partidul comunist şi au fost daţi afară. Urmează, conform sursei citate, să fie trimişi să muncească în mine sau să fie deportaţi în zonele rurale şi sărace ale ţării.

Autorităţile nord coreene sunt acum în alertă maximă după acest incident. Poliţia ar fi făcut mai multe razii prin pieţe şi târguri în încercarea de a descoperi dacă mai există astfel de copii sau alte materiale "străine" ce ar putea fi distribuite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Veţi mai comanda de pe Shein şi Temu dacă vor creşte taxele?
Observator » Stiri externe » Nord-coreean condamnat la moarte pentru o copie a Squid Game. Pedepsele primite de copiii care s-au uitat la serial