Antena Meniu Search
x

Galerie foto Nouă membri ai aceleiași familii, inclusiv doi copii mici, împușcați mortal în casa lor din orașul Volnovakha, ocupat de ruși

Război Rusia - Ucraina. Crimă înfiorătoare în orașul ucrainean Volnovaha, ocupat de ruși. Nouă memebri ai aceleiași familii, inclusiv doi copii mici - de 5 și 9 ani - au fost împușcați mortal în casa lor, relatează BBC News.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 01.11.2023, 19:24

Oficialii ucraineni cred că soldaţii ruşi au fost cei care au ucis familie Kapkanets pe 27 octombrie, după ce ar fi refuzat să le cedeze casa.

Ucraina şi Rusia au început anchete separate privind atacul. Potrivit anchetatorilor ruși, doi bărbaţi suspecţi - despre care susțin că sunt soldaţi ruşi din Orientul Îndepărtat - au fost reţinuţi.

Pe reţelele de socializare au fost distribuite fotografii care arată trupuri pline de sânge, cu răni împușcate, care zac pe paturi, unele dintre ele încă prinse în îmbrăţişări. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Avocatul poporului ucrainean Dmytro Lubinets a transmis luni că "mâinile însângerate ale ruşilor au fost implicate" în crimele de la Volnovakha. "Potrivit informaţiilor preliminare, ocupanţii au ucis întreaga familie Kapkanets, care sărbătorea o zi de naştere şi care a refuzat să îşi predea propria casă ocupanţilor din Cecenia", a scris Lubinets pe Telegram.

Procuratura din Doneţk, controlată de Ucraina, citând informaţii preliminare, a anunțat că atacatorii în uniforme militare au împuşcat mortal familia după ce cererea lor de a elibera casa a fost respinsă. Doi copii, născuţi în 2014 şi 2018, se numără printre victime, au adăugat procurorii.

Orașul Volnovaha, distrus aproape în totalitate de ruși

Orașul Volnovaha a fost capturat de forțele ruse la doar câteva săptămâni după începerea invaziei pe scară largă a Ucrainei, în februarie 2022. Cea mai mare parte a orașului a fost distrusă.

Crima de la Volnovakha are loc în timp ce luptele aprige continuă pe vastul front de luptă din regiunile de est și de sud ale Ucrainei. Kievul și-a lansat contraofensiva în iunie, încercând să împartă trupele ruse de ocupare din regiunile de sud Herson și Zaporojie în două și să le facă mai dificilă aprovizionarea. În ultimele săptămâni, Moscova a fost atacată și în apropierea orașului cheie Avdiivka din regiunea Donețk, precum și Kupiansk din regiunea de nord-est de Harkov. Armata ucraineană anunță că toate atacurile Moscovei au fost "nereușite", raportând pierderi grele rusești în jurul Avdiivka - o poartă de acces către capitala regională Donețk.

Afirmațiile părților în conflict nu au fost verificate în mod independent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Nouă membri ai aceleiași familii, inclusiv doi copii mici, împușcați mortal în casa lor din orașul Volnovakha, ocupat de ruși