Antena Meniu Search
x

Video "Nu le poate rezista nicio apărare, stimaţi tovarăşi". Vladimir Putin a lăudat noile rachete hipersonice Zircon, de Ziua Flotei Militare

Unul din cei mai bogaţi şi respectaţi oameni de afaceri din Ucraina a fost ucis într-un bombardament rusesc, îndreptat cu bună ştiinţă împotriva lui, potrivit conducerii de la Kiev. În acest timp, la Sevastopol, festivităţile de Ziua Marinei Ruse au fost anulate după ce statul-major al flotei din Marea Neagră a fost atacat cu o dronă. Ziua Marinei a fost, însă, sărbătorită fastuos la Sankt Petersburg. Vladimir Putin a semnat cu acest prilej un document care afirmă că principalii adversari ai Rusiei sunt Statele Unite şi NATO.

de Redactia Observator

la 01.08.2022, 09:04

Vezi și

În timp ce, în Donbas, infanteria sa aproape bate pasul pe loc, Rusia continuă bombardamentele pe mai multe fronturi. Harkov, Nikopol, Odessa şi localităţi din regiunea Sumî au fost lovite în ultimele 24 de ore. În portul Nikolaev din sudul ţării, atacul a fost probabil cel mai puternic de la începutul invaziei. Un om de afaceri în vârstă de 74 de ani şi soţia sa au fost ucişi, la ei acasă, de explozia unei rachete. La Kiev se consideră că a fost vorba de un atac premeditat împotriva milionarului, ca răzbunare pentru implicarea sa în reluarea exportului de cereale pe mare.

Vladimir Putin a lăudat rachetele hipersonice Zircon

"Asemenea oameni, asemenea companii din sudul Ucrainei noastre au garantat siguranţa alimentară a întregii lumi. Aşa a fost întotdeauna şi aşa va fi din nou", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. La rândul său, armata ucraineană afirmă că a distrus un tren militar rus venit din Crimeea. 80 de soldaţi şi-ar fi pierdut viaţa. Ucraina neagă, însă, orice legătură cu un atac de mai mică amploare asupra statului-major al flotei ruse din Marea Neagră, de la Sevastopol. Şase militari au fost răniţi după ce o mică dronă artizanală a detonat o încărcătură explozivă chiar de Ziua Marinei Ruse. Anchetatorii consideră că drona a fost lansată de aşa-zişi "sabotori" din oraşul anexat în 2014 odată cu întreaga Crimee. În urma incidentului, festivităţile Zilei Marinei au fost anulate la Sevastopol dar la Sankt Petersburg s-au desfăşurat conform programului, în prezenţa lui Vladimir Putin.

Putin a semnat, cu acest prilej, o nouă doctrină navală a Rusiei. Documentul califică drept cele mai grave ameninţări Statele Unite, care ar urmări să domine oceanele lumii, şi NATO prin extinderea sa până la graniţele ruse. Dar Putin a dat asigurări că armata poate face faţă ameninţărilor datorită noilor rachete hipersonice pe care nu a ratat ocazia să le laude. "Nu există pe lumea asta nimic asemănător cu sistemul de rachete hipersonice Zircon, cărora nu le poate rezista nicio apărare, stimaţi tovarăşi", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. Ca o replică de la distanţă, preşedintele Zelenski a declarat că, din punct de vedere strategic, Rusia nu are nicio şansă să câştige războiul. El i-a îndemnat pe ucraineni să reziste pentru ca inamicul să fie învins şi la nivel tactic. O victorie poate fi considerată plecarea primei nave încărcate cu grâu din porturile de la Marea Neagră. Evenimentul ar putea avea loc chiar astăzi, potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui Turciei, care a mediat negocierile în acest scop.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » "Nu le poate rezista nicio apărare, stimaţi tovarăşi". Vladimir Putin a lăudat noile rachete hipersonice Zircon, de Ziua Flotei Militare