Antena Meniu Search
x

"Nu poate fi mai rău!" Ce pedeapsă riscă o rusoaică care i-a urat lui Vladimir Putin să "ardă în iad"

Irina Bistrova, o rusoaică care l-a sfidat pe Vladimir Putin în mediul online, se confruntă acum cu o serie de acuzații extrem de grave din partea statului rus. Mai exact, ea este acuzată de "instigare la terorism" și "defăimarea" țării din cauza unei postări în care a scris că își dorește ca liderul de Kremlin să "ardă în iad", notează Radio Free Europe.

de Adrian Popovici

la 21.06.2022, 14:23

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse
Orice formă de opoziție împotriva lui Vladimir Putin este distrusă de regimul acestuia. - Profimedia

"Am început să plâng și simțeam că nu mă puteam opri. Am înțeles că ceva groaznic s-a întâmplat și că nu putea face nimic. Mi-e rușine că sunt rusoaică", a declarat Irina Bistrova, proprietara unui studio de artă din Petrozavodsk, nordul Rusiei.

Contul de social media Irinei a fost blocat la o lună după ce a făcut postarea. În plus, ofițerii de poliție și de la Serviciul Federal de Securitate al Rusiei i-au percheziționat apartamentul și i-au confiscat computerele, telefoane mobile și alte obiecte.

Irina era deja un opozant al regimului Putin

Înainte de a postarea în care îl sfidează pe Putin pe social media, Irina se afla deja în atenția autorităților prin participarea la demonstrații de stradă, cum ar fi cele în favoarea lui Alexei Navalnîi sau împotriva anexării Peninsulei Crimeea în 2014.

Pe acelaşi subiect

Din cauza unei singure postări pe social media se confrunta acum cu acuzații penale pentru "instigare la terorism" și "defăimarea armatei", care îi pot duce la pedepse de șapte ani și, respectiv, trei ani de închisoare. Autoritățile i-au înmânat Irinei un document cu acuzațiile oficiale, la doar o zi după ce apartamentul ei a fost percheziționat. Procurorii nu au dezvăluit pe ce și-au construit cazul, dar oficialii apropiați anchetei au susținut că postarea de pe rețelele de socializare a fost motivul real.

Pe lângă percheziția apartamentului său, confiscarea aparatelor electronice și acuzațiile aduse de procurori, Irina se confruntă cu o nouă problemă. Magistrații au stabilit că trebuie să se prezinte la o evaluare psihiatrică.

"De ce nu mi-e frică? Dacă mă tem, cine în afară de mine va apăra? Dacă toată lumea se teme, nu vom putea face nimic. Nu am de ce să-mi fie frică. Nu poate fi mai rău”, a concluzionat Irina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » "Nu poate fi mai rău!" Ce pedeapsă riscă o rusoaică care i-a urat lui Vladimir Putin să "ardă în iad"