Antena Meniu Search
x

Galerie foto "O familie distrusă. Este sfâșietor". Campion paralimpic la tenis și doi dintre copiii lui, morți într-un accident înfiorător, în Italia

Familie distrusă într-o secundă. Un tată de 49 de ani și cei doi copii ai săi - o fată de 14 ani și fratele ei de 8 ani - au murit într-un accident înfiorător, după ce mașina lor s-a ciocnit frontal cu un TIR, în tunelul Castello din Grottammare, pe tronsonul Marche al autostrăzi A14 din Italia. Potrivit publicației Corriere della Sera, un alt fiu care se afla în autoturism - un băiat de 12 ani - a fost rănit și este internat la spital în stare gravă, cu lovituri la cap și torace.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 05.02.2023, 12:40

La volanul mașinii se afla Andrea Silvestrone, campion paralimpic la tenis. Avea 49 de ani, locuia cu familia în Montesilvano, o comună din provincia Pescara, regiunea Abruzzo și era o figură extrem de cunoscută în lumea sportului pentru persoanele cu dizabilități din Italia.

Boala îl lovise la vârsta de 33 de ani și, de atunci, împrumutase motto-ul lui Walt Disney: "Dacă poți visa un lucru, înseamnă că poate fi făcut". 

Tragedia s-a produs sâmbătă, cu puțin înainte de ora 11.00, în zona unui "șantier de lucru instalat și semnalizat corespunzător", scrie ANSA. La kilometrul 300 al autostrăzi A14, în tunelul Castello din Grottammare, mașina lui Andrea Silvestrone ar fi intrat pe banda opusă, unde s-a ciocnit frontal cu un TIR. Conform jurnaliștilor La Repubblica, imagini surprinse de o cameră video arată cum Citroen-ul în care se aflau Silvestrone și cei cei trei copii ai săi intră pe contrasens și se izbește de camion. 

Copilul de 12 ani al familiei, singurul supraviețuitor

Pe acelaşi subiect

În urma impactului devastator, sportivul și doi dintre copii - o fată care abia împlinise 14 ani și fratele ei de 8 ani - și-au pierdut viața. Câinele lor a murit și el în coliziune. A supraviețuit al treilea copil al familiei, un băiat de 12 ani, care a fost transportat cu avionul la spitalul Torrette din Ancona.

În urma accidentului, porțiunea dintre San Benedetto și Pedaso, în direcția Bologna, a rămas închisă până după ora 14.00.

Traficul a fost blocat ore întregi, formându-se cozi uriașe de mașini pe ambele sensuri. 

"O familie distrusă, o durere imensă. Este sfâșietor"

Moartea fulgerătoare a lui Andrea Silvestrone și a celor doi copii ai săi a șocat pe toată lumea. Familie, prieteni, colegi, cu toții sunt consternați.

"O familie distrusă, o durere imensă. Andrea era într-un scaun cu rotile din cauza bolii, dar a luptat în fiecare zi. Era un luptător, pasionat de tenis. Este sfâșietor ce s-a întâmplat, nu ne vine să credem", spune Pierpaolo Addesi, comisarul tehnic al echipei naționale de ciclism paralimpic.

"Sunt devastat", spune primarul din Montesilvano

Comunitatea din Montesilvano, unde a trăit și a fost foarte apreciat Silvestrone, este, de asemenea, în stare de șoc. "Sunt devastat. Andrea suferea de scleroză multiplă, dar trăia cu ironie ceea ce îi rezervase viața", mărturisește unul dintre cei mai apropiați prieteni ai săi, primarul din Montesilvano Ottavio De Martinis. "Eram foarte apropiați, o prietenie născută la evenimente publice în care l-am premiat de mai multe ori, ultimul acum o lună, de Crăciun. Am jucat tenis cu el și m-a bătut mereu. Sunt șocat, devastat. O tragedie uriașă, cu adevărat uriașă", a mai spus edilul. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit primelor cercetări, bărbatul ar fi pierdut controlul mașinii după ce ar fi atins cu roțile un șanț de scurgere. A încercat să contravireze și a intrat pe banda opusă, unde s-a ciocnit frontal cu TIR-ul, mai scrie Corriere. Andrea Silvestrone și cei doi copii ai săi au murit pe loc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "O familie distrusă. Este sfâșietor". Campion paralimpic la tenis și doi dintre copiii lui, morți într-un accident înfiorător, în Italia