Antena Meniu Search
x

O femeie a furat cardul de memorie al unui şofer de TIR şi a reuşit să rezolve o crimă veche de aproape 5 ani, în Alaska. Detalii macabre din anchetă

O femeie cu un lung trecut infracțional care include furt, agresiune și prostituție s-a urcat într-un camion cu un bărbat în apropiere de centrul orașului Anchorage. Când acesta a lăsat-o singură în vehicul, ea a furat un card de memorie digitală din consola centrală.

de Redactia Observator

la 05.02.2024, 11:23

- Shutterstock

După mai bine de patru ani, ceea ce a găsit femeia pe acel card este cheia unui proces de dublă crimă care va începe săptămâna aceasta: fotografii și videoclipuri macabre cu o femeie bătută și strangulată la un hotel Marriott, cu atacatorul ei vorbind cu un accent puternic în timp ce o îndemna să moară, cu trupul acoperit cu o pătură și transportat afară cu un cărucior de bagaje, scrie Ap.

„În filmele mele, toată lumea moare întotdeauna”, spune vocea pe o înregistrare video. „Ce vor crede adepții mei despre mine? Oamenii trebuie să știe când sunt uciși în serie”.

Femeia a predat cardul de memorie poliţiei

La aproximativ o săptămână după ce a luat cardul SD, femeia l-a predat poliției, care a spus că a recunoscut vocea ca fiind cea a lui Brian Steven Smith, acum în vârstă de 52 de ani, un cetățean din Africa de Sud pe care îl cunoșteau dintr-o investigație anterioară, potrivit documentelor judiciare.

Pe acelaşi subiect

Smith a pledat nevinovat la 14 acuzații, inclusiv crimă de gradul întâi și doi, agresiune sexuală și falsificarea probelor, în cazul morții lui Kathleen Henry, 30 de ani, și a Veronicăi Abouchuk, care avea 52 de ani când familia sa a raportat dispariția ei în februarie 2019, la șapte luni după ce au văzut-o ultima dată.

Henry și Abouchuk erau ambele femei născute în Alaska care se confruntaseră cu lipsa de adăpost. Ele proveneau din sate mici din vestul Alaskăi, Henry din Eek și Abouchuk din Stebbins.

Victima, omorâtă într-o cameră de hotel Marriott

Autoritățile spun că Henry a fost victima a cărei moarte a fost înregistrată la TownePlace Suites by Marriott, un hotel din centrul orașului Anchorage. Smith a fost înregistrată pentru a se caza acolo între 2 și 4 septembrie 2019; primele imagini care arată corpul ei au fost înregistrate în jurul orei 1:00 a.m. pe 4 septembrie, a declarat poliția. Ultimele imagini de pe card au fost făcute la începutul zilei de 6 septembrie și arătau corpul lui Henry în spatele unei camionete negre, potrivit documentelor de acuzare. Datele de localizare au arătat că în momentul în care a fost făcută fotografia, telefonul lui Smith se afla în zona Rainbow Valley Road, de-a lungul autostrăzii Seward, la sud de Anchorage, aceeași zonă în care a fost găsit cadavrul lui Henry câteva săptămâni mai târziu, a precizat poliția.

Individul ar fi o omorât o a doua femeie; detalii macabre din timpul anchetei

În timp ce detectivii îl interogau pe Smith în legătură cu cazul Marriott, au declarat autoritățile, acesta a oferit mai multe informații polițiștilor care l-au escortat la o baie: Omorâse o altă femeie, pe care a continuat să o identifice - Abouchuk - după o fotografie și să ofere locația rămășițelor ei, de-a lungul Old Glenn Highway, la nord de Anchorage.

În 2018, polițiștii de stat din Alaska au identificat în mod incorect un alt cadavru ca fiind cel al lui Abouchuk, deoarece identitatea lui Abouchuk fusese descoperită împreună cu acesta, din motive care rămân neclare. Dar cu ajutorul informațiilor furnizate de Smith, anchetatorii au reexaminat cazul și au folosit înregistrările dentare pentru a confirma că un craniu cu o rană de glonț găsit în zona identificată de Smith era al lui Abouchuk, au declarat autoritățile.

Avocatul lui Smith, Timothy Ayer, a încercat fără succes să obțină excluderea dovezilor de pe cardul de memorie digitală - sau chiar menționarea acestuia - în timpul procesului. Femeia care a predat cardul a susținut inițial că l-a găsit pur și simplu pe stradă și abia la un al doilea interviu a mărturisit că a furat cardul din camionul lui Smith în timp ce acesta încerca să scoată bani de la un bancomat.

Din acest motiv, a argumentat el, procurorii nu vor putea demonstra proveniența celor 39 de fotografii și 12 videoclipuri, nu vor putea stabili dacă sunt originale sau duplicate și nici nu vor putea spune cu siguranță dacă au fost falsificate, potrivit Mediafax.

Cu toate acestea, judecătorul districtului judiciar al treilea, Kevin Saxby, a decis vineri târziu că femeia poate depune mărturie cu privire la posesia cardului până când l-a predat poliției și că înregistrările pot fi autentificate în mod corespunzător.

Familia lui Henry nu a vorbit în public despre moartea acesteia, iar eforturile de a contacta rudele nu au avut succes. Familia lui Abouchuk nu a răspuns mesajelor primite de la The Associated Press.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » O femeie a furat cardul de memorie al unui şofer de TIR şi a reuşit să rezolve o crimă veche de aproape 5 ani, în Alaska. Detalii macabre din anchetă