Video

O fetiță de 12 ani din Egipt a devenit profesoară pentru 30 de copii, după ce școlile au fost închise din cauza pandemiei

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 12.02.2021, 16:06.
Actualizat: 12.02.2021, 16:15

În fiecare zi, 30 de copii se adună pe o stradă îngustă dintr-un sat din Dakahlia, în nordul Egiptului, ca să participe la un curs ținut de o fetiță de 12 ani, după ce școlile s-au închis ca urmare a pandemiei de coronavirus.

O fetiță de 12 ani din Egipt a devenit profesoara vecinilor ei ca să-i ajute să învețe, câtă vreme școlile rămân închise

O fetiță de 12 ani din Egipt a devenit profesoara vecinilor ei ca să-i ajute să învețe, câtă vreme școlile rămân închise

DPA Images via Hepta - imagine ilustrativa

Profesorul lor este Reem El-Khouly, o fetiță în vârstă de 12 ani care a vrut să-și ajute vecinii mai mici să nu rămână în urmă cu școala, câtă vreme orele se desfășoară doar online în Egipt.

„Am zis că, decât să stea să se joace toată ziua pe stradă, mai bine le țin eu lecții”, a spus Khouly.

„Mă trezesc dimineața, mă rog, apoi îi chem să înceapă cursurile. Îi învăț arabă, matematică, religie și engleză”, a mai spus ea, potrivit India.com.

La început, Khouly folosea doar un caiet pentru a-i ajuta pe copii să învețe. Apoi a făcut rost de o tablă și cretă, iar acum are o tablă modernă, albă, cu markere, după o donație din partea unei companii locale.

Reem El-Khouly visează să devină profesor de matematică

”După ce s-au închis școlile, Reem a început să ne învețe, astfel încât să nu uităm ce am învățat la școală”, a spus Mohamed Abdel Moneim, un copil de nouă ani care participă la cursuri.

„Îmi place domnișoara Reem pentru că mă face să înțeleg cu adevărat araba, matematica și engleza, prin felul în care predă”, spune un alt copil.

Micuța Reem El-Khouly speră să devină profesor de matematică când va fi mai mare.

„Mama nu m-a încurajat la început pentru că vocea mea era puternică, dar m-a încurajat când a văzut cum studenții interacționează cu mine și că le prinde bine, și mi-a spus că pot face asta atât timp cât îmi place”, a spus Reem El-Khouly.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.