Antena Meniu Search
x

O fetiţă de 13 ani, violată de un necunoscut, a născut un băieţel după ce i s-a refuzat dreptul la avort, în SUA

O fată de 13 ani din statul Mississippi a născut un băieţel, după ce a fost victima unui viol. Mama copilei şi-a dorit ca aceasta să facă avort însă cea mai apropiată clinică se afla în Chicago, un drum de peste 9 ore din oraşul lor natal Clarksdale, iar procedura era mult prea scumpă, scrie The Guardian

de Redactia Observator

la 16.08.2023, 10:12

O fetiţă de 13 ani, violată de un necunoscut, a născut un băieţel pentru că i s-a refuzat dreptul la avort, în SUA
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Caz halucinant în statul american Mississippi. O fetiţă de 13 ani a devenit mamă după ce a fost violată de un necunoscut. Pentru că cea mai apropiată clinică la care putea apela se afla la 9 ore distanţă, iar familia sa nu şi-a permis costurile procedurii, micuţa a adus pe lume un băieţel, când ea însăşi este încă o copilă.

Mama victimei a declarat că şi-ar fi dorit ca fetiţa să facă avort însă nu şi-au permis. Ea a recunoscut că nu au bani pentru a ajunge la clinica din Chicago, şi nici timpul necesar, potrivit The Guardian. "Nu am bani pentru toate astea", a mărturisit femeia. 

Ashley, un pseudonim pentru protejarea victimei, a descoperit că este însărcinată în urma unui control medical. Mama fetiţei a observat că aceasta se comporta diferit, devenise mai letargică şi mai retrasă. După ce au descoperit sarcina, medicii au anunţat poliţia. 

Cele mai apropiate clinici unde se putea face avort se aflau la o distanţă de aproape 3 ore de locuinţa celor două, însă Mississippi, alături de statele învecinate, au interzis această procedură. Singura şansă a copilei era un centru medical aflat la o distanţă de trei ori mai mare.

Pe acelaşi subiect

Regina, mama fetei, a depus o plângere la poliţie. Victima a mărturist în cele din urmă că în timp ce filma un TikTok, un necunoscut a intrat peste ea în curte şi a violat-o. În ciuda faptului că unchiul şi rudele sale se aflau în casă, nimeni nu a observat agresiunea. 

După o sarcină de 39 de săptămâni, Ashley a născut un băieţel pe care l-a poreclit "Peanut". Micuţa le-a povestit jurnaliştilor de la Time că naşterea a fost dureroasă. "Această situaţie este cu atât mai traumatizantă având în vedere că este vorba de un copil inocent, care făcea ceea ce fac toţi copiii: se juca afară, şi este vorba de copilul meu", a declarat mama victimei. 

Povestea copilei este ultima dintr-un şir lung de cazuri şocante care au ajuns în atenţia publicului, după ce Curtea Supremă a SUA a abrogat dreptul la avort. Vara trecută, o fată de 10 ani din Ohio, de asemenea victimă a unui viol, a fost nevoită să călătorească până în Indiana pentru a face avort din cauza restricţiilor din statul ei. Abia luna trecută, un bărbat a fost condamnat la închisoare pe viaţă în acest caz. Într-un alt caz, o femeie aproape şi-a pierdut viaţa din cauza medicilor care au aşteptat până în ultima clipă să continue cu procedura.

Curtea Supremă a Statelor Unite a revocat la sfârşitul lunii iunie 2022, într-o decizie considerată a fi istorică, cu votul unei majorităţi a judecătorilor conservatori, hotărârea Roe v. Wade din 1973, care garanta la nivel federal de aproape o jumătate de secol dreptul americancelor de a avorta. Decizia de vineri nu scoate în afara legii avorturile, dar trimite Statele Unite în situaţia în care se aflau înainte de 'Roe v. Wade', când fiecare stat al federaţiei era liber să le autorizeze sau nu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » O fetiţă de 13 ani, violată de un necunoscut, a născut un băieţel după ce i s-a refuzat dreptul la avort, în SUA