Antena Meniu Search
x

O fetiță de 5 ani a scăpat de război, dar a murit spulberată de mașină în Italia. Copila și familia ei veniseră în Peninsulă de doar câteva zile

A fugit de iadul războiului din Ucraina, ca să-și găsească sfârșitul pe un drum din Italia, în urma unui grav accident rutier. Este povestea tragică a unei fetițe de 5 ani, care a murit pe loc, după ce a fost spulberată de o mașină. Nenorocirea a avut loc seara trecută, în Cantorato, la nord de Crotone, un oraș aflat în regiunea Calabria.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 21.03.2022, 12:36

O fetiță de 5 ani a fugit de război, ca să moară spulberată de mașină în Italia. Copila și familia ei se aflau în Peninsulă de câteva zile
O fetiță de 5 ani a fugit de război, ca să moară spulberată de mașină în Italia. Copila și familia ei se aflau în Peninsulă de câteva zile - Profimedia / imaginie ilustrativă

Fetița în vârstă de 5 ani era împreună cu verișoara ei și o cunoștință a acesteia, ucraineni proaspăt sosiți în Italia, și mergeau pe partea dreaptă a drumului când au fost spulberați de o mașină, condusă de un bărbat de 45 de ani. 

Șoferul a sărit el însuși să ajute, însă pentru micuța ucraineană nu mai era nimic de făcut. Potrivit Sky TG24, cele două persoane care o însoțeau pe copilă nu au fost rănite.

La locul tragediei au intervenit, medicii, pompierii, dar și carabinierii Comandamentului Provincial Crotone, care au demarat cercetările pentru reconstituirea celor întâmplate. 

Șoferul mașinii testat a fost cu aparatul etilotest, iar verificările sunt în curs.

Pe acelaşi subiect

Fetița și familia ei veniseră în Italia în urmă cu doar câteva zile

Potrivit Gazetta del Sud, fetița și familia ei au fugit de războiul din Ucraina și ajunseseră în Italia cu doar câteva zile în urmă. 

"În fața acestui eveniment tragic, cu toții simțim nedreptatea profundă. Un destin crunt și o durere imensă", a declarat primarul din Crotone, Vincenzo Voce.

"Ca orice crotonez, ca orice părinte, sunt devastat. Abia acum câteva zile am mers personal să primesc primii frați din Ucraina. Printre ei, mulți copii scăpați dintr-un scenariu teribil de război. Îi primisem cu bucurie și căldură. Azi, plângem dispariția absurdă a unui copil. Nu există cuvinte. Doar o durere adâncă. O durere care unește întreaga comunitate a orașului. Rămânem uniți în solidaritate cu poporul ucrainean și comunitatea ucraineană din Crotone, așa cum ne dorim și trebuie să îi simțim aproape în acest moment de mare durere", a mai spus primarul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » O fetiță de 5 ani a scăpat de război, dar a murit spulberată de mașină în Italia. Copila și familia ei veniseră în Peninsulă de doar câteva zile