Antena Meniu Search
x

O fostă republică sovietică avertizează: Europenii ar trebui să fie îngrijoraţi. Asta e natura Rusiei 

Preşedinta Georgiei, Salome Zurabişvili, a avertizat luni în legătură cu pericolul agresiunii ruse împotriva altor ţări europene dacă Ucraina pierde războiul împotriva Moscovei, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 19.02.2024, 12:28

O fostă republică sovietică avertizează: Europenii ar trebui să fie îngrijoraţi. Asta e natura Rusiei
O fostă republică sovietică avertizează: Europenii ar trebui să fie îngrijoraţi. Asta e natura Rusiei - Profimedia Images

"Asta este natura Rusiei, nu se opreşte dacă nu este oprită", a declarat şefa statului georgian, în vârstă de 71 de ani, într-un interviu pentru dpa în marja Conferinţei de Securitate de la München. "Europenii ar trebui să fie îngrijoraţi", a mai spus ea.

"Ucraina chiar luptă astăzi pentru a apăra securitatea europeană şi ucrainenii mor pentru alţi europeni", a afirmat Zurabişvili. "Nu există nicio diferenţă între statele baltice, Polonia şi restul Uniunii Europene. Alegerea pe care o va face Vladimir Putin, dacă merge mai departe şi dacă nu este învins în Ucraina, ar putea fi oricare", a mai spus ea.

Discuţiile despre armele ruseşti care ar putea fi folosite împotriva sateliţilor din spaţiu au arătat că geografia nu mai joacă un rol, a subliniat ea.

Avertismentul preşedintei Georgiei

Pe acelaşi subiect

"Cred că este foarte clar şi este foarte uşor ca astăzi să susţinem Ucraina, este mult mai uşor decât să ducem mâine un război mai mare", a mai spus Zurabişvili. "Deci, dacă nu vrem să ne aflăm la următoarea conferinţă de la München sau peste câţiva ani într-o situaţie mult mai groaznică, cred că decizia trebuie luată acum", a adăugat preşedinta georgiană.

Salome Zurabişvili a salutat noul pachet de ajutor de 50 de miliarde de euro acordat de UE Ucrainei şi s-a declarat "încrezătoare" că republicanii din Congresul SUA vor aproba acordarea altor miliarde de dolari ajutor pentru Kiev.

Zurabişvili, care are puteri minime şi un rol mai mult ceremonial, este văzută ca fiind pro-occidentală într-o ţară cu puternice influenţe ruse. Ea a acuzat în repetate rânduri guvernul georgian că are o poziţie pro-rusă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » O fostă republică sovietică avertizează: Europenii ar trebui să fie îngrijoraţi. Asta e natura Rusiei