Antena Meniu Search
x

Galerie foto O furtună de zăpadă a stins incendiile care au mistuit mai multe orășele din Colorado - VIDEO

Incendiile de vegetație au devastat nord-estul statului american Colorado și au distrus cel puțin 1.000 de case, forțând aproximativ 30.000 de oameni să fugă din calea flăcărilor în Ajunul Anului Nou. Cei care nu și-au văzut casele cuprinse de flăcări au răsuflat ușurați în noaptea de vineri spre sâmbătă, când o furtună de zăpadă  a stins mare parte din focare.

de Redactia Observator

la 01.01.2022, 17:36

Imaginile filmate din aer arată dezastrul. Străzi întregi au fost înghițite de flăcări, iar casele au fost transformate în mormane de rămăşiţe fumegânde. Aceste incendii, spre deosebire de focarele precedente, au atins şi periferii urbane, nu doar zone rurale.

"Familiile nu au avut la dispoziţie decât câteva minute pentru a pune în maşini tot ce puteau - animale, copii - şi să plece de acolo", a declarat guvernatorul Jared Polis, vineri, într-o conferinţă de presă. Totul s-a produs "într-o clipită", a adăugat el.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Peste 1.000 de locuințe ar fi fost mistuite de flăcări

Deocamdată nu se știe cu exactitate câte locuințe au fost distruse in incendii. Şeriful din comitatul Boulder, Joe Pelle, a estimat vineri că acest număr este mai mare de 500 şi a spus că nu ar fi surprins "dacă bilanţul ar fi mai mare de 1.000".

Focarele au ars "în mozaic", scutind anumite cartiere şi devastând case învecinate, a explicat el.

"Când vedem aceste distrugeri, e incredibil că nu există o listă cu 100 de persoane dispărute, dar din fericire nu avem o astfel de listă", a declarat acelaşi şerif.

Furtuna de zăpadă a stins focarele incendiului 

Vineri, un strat de zăpadă s-a depus peste cenuşa produsă de aceste incendii devastatoare, realizând astfel un frapant constrast vizual în raport cu imaginea unui veritabil furnal din ziua precedentă, scrie Agerpres.

Această ninsoare "ne va ajuta cu adevărat", a declarat şeriful Joe Pell, adăugând că nu se mai aşteaptă ca incendiile să evolueze.

La fel ca mare parte din partea vestică a Statelor Unite, Colorado, un stat deja arid, se confruntă de mai mulţi ani cu o secetă excepţională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » O furtună de zăpadă a stins incendiile care au mistuit mai multe orășele din Colorado - VIDEO