Antena Meniu Search
x

O jumătate de milion de cetăţeni ruşi s-au înrolat cu contract în armată în 2023, anunţă Medvedev

Război în Ucraina. O jumătate de milion de persoane s-au înrolat pe bază de contract în armata rusă în cursul anului 2023, a declarat joi vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, transmite EFE, citat de Agerpres. 

de Redactia Observator

la 28.12.2023, 13:04

O jumătate de milion de cetăţeni ruşi s-au înrolat cu contract în armată în 2023, anunţă Medvedev
O jumătate de milion de cetăţeni ruşi s-au înrolat cu contract în armată în 2023, anunţă Medvedev - Profimedia

"Vreau să vă informez că, începând cu 1 ianuarie 2023, jumătate de milion de oameni s-au înrolat în armată ca militari profesionişti", a scris Medvedev pe Telegram.

Portalul RBC, care citează un raport al Forţelor Armate ruse, a menţionat că în prezent armata rusă are în total 640.000 de persoane cu contracte profesionale.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat la 14 decembrie că zilnic circa 1.500 de oameni au semnat contracte cu armata.

În septembrie 2022, Putin a mobilizat 300.000 de rezervişti pentru a lupta în Ucraina.

Această mobilizare parţială a provocat exodul a sute de mii de ruşi de vârstă militară, care au emigrat mai ales în ţările vecine precum Kazahstan sau Georgia.

Având în vedere nepopularitatea măsurii, Moscova a decis să mizeze pe oferirea de contracte profesionale atractive ruşilor şi imigranţilor din spaţiul post-sovietic, pe lângă recruţii care efectuează serviciul militar obligatoriu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » O jumătate de milion de cetăţeni ruşi s-au înrolat cu contract în armată în 2023, anunţă Medvedev