Antena Meniu Search
x

O profesoară de liceu, moartă în urma incidentului din Berlin. Mai mulţi elevi, colegi în clasa a zecea, printre victime

Au fost momente de teroare azi în Berlin, după ce o maşină a intrat în plin într-un grup de elevi şi profesori. Femeia care a murit era profesară de liceu, iar celelalte victime sunt din rândul elevilor, totţi elevi în clasa a zecea la şcoala unde preda femeia ucisă, scrie Bild.

de Redactia Observator

la 08.06.2022, 21:36

Mai mulţi elevi, colegi în clasa a zecea, printre victime
Mai mulţi elevi, colegi în clasa a zecea, printre victime - Profimedia

Tragedia a avut loc lângă Biserica Memorială Kaiser Wilhelm, unul dintre cele mai cunoscute monumente din Berlin. Puţin după ora 10, o maşină a intrat în plin într-un grup de oameni. Martorii au povestit că avea viteză foarte mare, a ieşit de pe carosabil şi a ajuns pe trotuar, unde a mai gonit aproximativ 200 de metri, înainte de a se opri în vitrina unui magazin din apropiere.

O profesoară de liceu, ucisă pe loc

Anchetatorii au intrat în apartamentul bărbatului vinovat pentru a face verificări. Şoferul este un tânăr de 29  de ani, cu dublă cetăţenie germană şi armeană. A încercat să fugă de la locul tragediei, dar a fost oprit de martori.

Șoferul ar fi fost reținut de trecători înainte de a fi arestat de polițiștii care se aflau în apropiere. Poliția încearcă să stabilească dacă a intrat în mod deliberat cu mașina în pietoni sau dacă a fost un accident, posibil cauzat de o urgență medicală.

Pe acelaşi subiect

La fața locului a ajuns un număr mare de vehicule de salvare și intervenție. Primarul Berlinului, Franziska Giffey, a scris pe Twitter că este ”profund șocată de acest incident”.

Incidentul s-a petrecut la un capăt al bulevardului comercial Kurfuerstendamm și lângă piața Breitscheidplatz, unde un extremist a intrat cu mașina într-un târg de Crăciun în 2016, ucigând 13 persoane.

Într-un alt incident din 2019,  un SUV a lovit un grup de pietoni în centrul Berlinului, ucigând patru persoane. Șoferul a suferit atunci o criză de epilepsie și a virat pe trotuar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O profesoară de liceu, moartă în urma incidentului din Berlin. Mai mulţi elevi, colegi în clasa a zecea, printre victime