Antena Meniu Search
x

Video O rachetă rusească a făcut prăpăd în Dnipro. Sediul local al serviciului de informaţii, distrus parţial. Cel puţin 9 persoane au fost rănite

Război în Ucraina. Două clădiri din centrul oraşului Dnipro au fost lovite de rachete ruseşti, la câteva ore după o puternică explozie, pusă pe seama unui atac ucrainean, într-un oraş din sudul Rusiei. Ambele incidente s-au soldat doar cu răniţi, potrivit unor bilanţuri încă provizorii. Pe front, atât Ucraina cât şi Rusia afirmă că îşi menţin poziţiile şi resping atacurile inamicului. În acest timp, Departamentul de Stat american a autorizat vânzarea unor blindate amfibii către România, după ce Senatul Statelor Unite aprobase o nouă strategie pentru securitatea Mării Negre

de Redactia Observator

la 29.07.2023, 08:24

Vezi și

O explozie puternică a cutremurat centrul oraşului rusesc Taganrog, de pe litoralul Mării Azov, unde trăiesc 250.000 de oameni. Pe reţelele sociale au apărut imediat imagini cu clădirile avariate. După scurtă vreme s-a auzit încă o explozie. Autorităţile locale au anunţat că 16 persoane erau rănite, în urma unui atac lansat din Ucraina vecină. Două rachete ar fi fost doborâte de apărarea antiaeriană, dar resturile lor ar fi avariat Muzeul de Artă şi clădirile vecine. La Kiev, secretarul consiliului de apărare al Ucrainei a scris, ironic, că incidentul din Taganrog fusese provocat de "apărarea antiaeriană analfabetă a Rusiei". Şi în oraşul Doneţk, controlat de separatiştii susţinuţi de Rusia, sediul aşa-zisului minister de interne a fost lovit de o rachetă ucraineană.

Sediul local al serviciului de informaţii din Dnipro a fost parţial distrus de rachete

Riposta Rusiei nu a întârziat. Sediul local al serviciului de informaţii din Dnipro, oraş cu un milion de locuitori, a fost parţial distrus de rachete. Clădirea nu mai era folosită, în urma unor atacuri precedente. A fost lovit şi un bloc de locuinţe din apropiere, aflat în construcţie. Cel puţin nouă persoane au fost rănite. "Vom face totul pentru ca teroarea Rusiei să nu rămână nepedepsită", a scris preşedintele Zelenski, care a postat pe reţelele sociale imagini ale clădirilor lovite. 

Lupte grele continuă şi la sol dar cele două tabere nu mai dau prea multe informaţii despre ele. Comandantul forţelor terestre ucrainene afirmă că unităţile sale îşi menţin poziţiile în faţa unor atacuri neîncetate ale ruşilor.

Pe acelaşi subiect

Putin acuză din nou Occidentul că a provocat războiul pentru a nimici Rusia

La Moscova, ministerul apărării anunţă, ca de obicei, că toate atacurile ucrainene au fost respinse, inclusiv în satul Staromaiorske, a cărui eliberare fusese anunţată la Kiev. Iar în faţa liderilor africani invitaţi la Sankt Petersburg, preşedintele Putin acuză, din nou, Occidentul că a provocat războiul pentru a nimici Rusia. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: (N.r. Criza) a fost provocată de anumite forţe din Occident care, de ani de zile, au pregătit un război hibrid împotriva ţării noastre, au făcut totul pentru a transforma Ucraina într-un instrument cu care să submineze securitatea Federaţiei Ruse. 

Statele Unite sunt, însă, îngrijorate de tensiunea crescândă din bazinul Mării Negre şi iau măsuri pentru a-şi susţine aliaţii, între care se numără România. Departamentul de Stat a aprobat vânzarea către ţara noastră a 16 vehicule amfibii de asalt şi a echipamentelor aferente. Costul este estimat la peste 120 milioane de dolari. Producătorul vehiculelor nu a fost însă desemnat aşa că livrarea efectivă va avea loc mai târziu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » O rachetă rusească a făcut prăpăd în Dnipro. Sediul local al serviciului de informaţii, distrus parţial. Cel puţin 9 persoane au fost rănite