Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto O rază de speranţă: Un britanic s-a reunit cu familia blocată în Ucraina, după o misiune disperată de salvare: ''Sunt doar un soț și un tată''

Un tată britanic s-a reunit cu soția și cu fiul său, după ce a lansat o misiune îndrăzneață de salvare pentru a putea ajunge la ei în Ucraina, pe fondul invaziei ruse aflate în curs.

de Redactia Observator

la 02.03.2022 , 10:11

Un britanic s-a reunit cu familia blocată în Ucraina, după o misiune disperată de salvare Un britanic s-a reunit cu familia blocată în Ucraina, după o misiune disperată de salvare - Ian Umney via Facebook

Ian Umney, în vârstă de 28 de ani, din St. Helens, Merseyside, profesor de engleză și curier, și-a părăsit slujba într-o încercare disperată de a-și găsi soția de origine ucraineană, Nelia, și pe fiul lui Jonathan, în vârstă de doi ani.

Vorbind într-un videoclip pe TikTok, Ian a declarat săptămâna trecută: ''Nu pot sta aici, cât timp soția și fiul meu sunt în Ucraina, și să privesc cum libertatea și siguranța Ucrainei sunt amenințate de Putin. Au fost patru zile de stres, supărare, furie, dar acum mi-am făcut bagajele, mi-am făcut planurile. Acum sunt pe cale să mă reîntâlnesc cu familia mea prin orice mijloace''.

Filmuleţele tatălui disperat au devenit virale pe internet

Articolul continuă după reclamă

Bărbatul a devenit rapid cunoscut după ce s-a răspândit vestea despre încercarea sa de salvare, iar duminică a zburat de la Manchester la Cracovia, Polonia, înainte de a traversa granița cu Ucraina la primele ore ale zilei de luni, notează Daily Star

Pe acelaşi subiect

Ian a făcut apoi călătoria cu trenul de la Lviv la Nikopol, anunțând în cele din urmă, marți, că s-a reunit cu familia sa iubită în jurul orei 14:00, ora locală: ''Oamenii au comentat că sunt altruist și un erou, dar nu sunt, sunt doar un soț și un tată'', a spus el.

Întrebat ce va face când va ajunge la familia sa, bărbatul a explicat: ''Nu sunt chiar sigur... Înclin să încerc să-mi eliberez familia, dar călătoria pentru a face asta este puțin periculoasă în acest moment. Va trebui să luăm o decizie cu privire la ceea ce este mai bine pentru noi și pentru familia noastră''.

Ian a cunoscut-o pe Nelia în 2016, căsătorindu-se ulterior cu ea, dar a trebuit să se întoarcă în Marea Britanie pentru muncă. El plănuiește să solicite o viză pentru aceasta când vor decide să se întoarcă în Marea Britanie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » O rază de speranţă: Un britanic s-a reunit cu familia blocată în Ucraina, după o misiune disperată de salvare: ''Sunt doar un soț și un tată''