Antena Meniu Search
x

O romanca se implica in criza din Cipru

Solutia pentru criza din Cipru ar putea fi in mainile unei romance. Delia Velculescu conduce biroul FMI din Nicosia, iar zilele acestea, se afla la masa negocierilor. Daca discutiile vor esua, cipriotii mai au la dispozitie doua variante ca sa iasa din criza.

Vezi și

Presedintele cipriot a avut o zi de foc ieri. Dupa ce parlamentarii au respins impozitarea depozitelor bancare, Nicos Anastasiades a convocat de urgenta Guvernul la Palatul Prezidential. Apoi si-a facut timp sa discute si cu reprezentantii Uniunii Europene, ai Bancii Centrale Europene si ai Fondului Monetar International.

La masa negocierilor se afla si o romanca: Delia Velculescu, care este seful misiunii FMl la Nicosia.

Aceste discutii ar putea fi insa de prisos. Potrivit unor surse, liderii ciprioti iau in considerare posibilitatea de a solicita un imprumut financiar Rusiei. “Acest Guvern isi va asuma responsabilitati istorice si va salva tara! Nu avem la dispozitie zile sau saptamani. Mai avem doar cateva ore. Miza este salvarea natiunii noastre!”, a declarat vicepresedintele Partidului Democrat, Averof Neophytou.

Pentru ciprioti se intrevede si o solutie divina. Reprezentantii Bisericii Ortodoxe, care au luat parte la consultarile de la Presedintie, au un plan. “Intreaga avere a Bisericii e la dispozitia tarii, in sprijinul oamenilor din Cipru, pentru ca sistemul bancar sa nu se prabuseasca”,a declarat Hrisostom, Patriarhul Ciprului

Dar s-ar putea sa nu fie de ajuns. Situatia din Cipru afecteaza deja pietele europene. Iar efectul se resimte si in Romania, unde euro a urcat la 4,42 lei pe fondul crizei.

Din cauza acestei crize bancile cipriote vor ramane inchise pana marti. Oficialii spera ca pana atunci apele sa se linisteasca, iar oamenii sa nu se inghesuie sa-si retraga economiile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » O romanca se implica in criza din Cipru