Antena Meniu Search
x

O studentă de 22 de ani a murit la scurt timp după o operaţie la nas, în Turcia. Medicii anunţaseră familia că „este bine”, deşi organele îi cedaseră

Tragedie cumplită pentru o familie, după ce fiica lor, o tânără de doar 24 de ani, s-a stins din viaţă la scurt timp după ce a făcut o operaţie la nas (rinoplastie). Incidentul a avut loc la un spital din oraşul turcesc Adana.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 07.02.2021, 12:03

Medici chirurgi plasticieni în timpul operaţiei
O studentă de 22 de ani a murit la scurt timp după o operaţie la nas - iStock | Getty Images
  • Starea de sănătate s-a înrăutăţit la câteva zile de la operaţie
  • A făcut insuficiență multiplă de organe

Leyla Sonmez, în vârstă de 24 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală de rinoplastie în orașul turcesc Adana, dar a suferit unele complicații la scurt după operaţie. Deşi medicii au asigurat familia că totul este în regulă, organele tinerei au cedat.

Primele semne ale tragediei

În unele înregistrări vocale - care au fost lansate săptămâna aceasta - pe care studenta le-a trimis unui prieten după operație, Leyla a spus că a început să scuipe sânge și că are dureri abdominale severe.

"Nu am dormit în timpul nopții. Nu m-am simţit deloc bine și chiar am leșinat de câteva ori. Sângele îmi curge din nas și din gură. Cred că aș putea fi operată din nou. Am o problemă cu inima. Am avut vânătăi pe mâini și picioare. Circulația sângelui meu este proastă şi îmi simt faţa înţepenită" i-ar fi povestit studenta.

Medicii au asigurat familia că „totul este bine”

În ciuda acestui fapt, medicul a spus familiei Leylei că în curând studenta se va întoarce acasă pe picioarele ei. Potrivit apropiaţilor, personalul medical i-a asigurat că nu este nicio problemă, spunându-le: „Se simte bine, totul este bine. Va fi externată curând”

Cu toate acestea, starea tinerei s-a înrăutățit și câteva zile mai târziu a fost transferată la Spitalul de Instruire și Cercetare Balcali din cadrul Facultăţii de Medicină a Universității Cukurova din Adana.

La spital, studenta a suferit un stop cardiac

Medicii au reușit să o resusciteze, dar apoi au aflat că avea insuficienţă multiplă de organe. A fost internată de urgenţă la secţia de Terapie Intensivă, însă la puţin timp s-a stins din viaţă.

Tatăl ei, Ali Haydar Sonmez, a susținut că moartea fiicei sale a fost cauzată de neglijență și a depus o plângere penală prin intermediul avocaților săi, potrivit The Sun.

Chirurgul plastician, identificat cu inițialele sale M.S.A., care a efectuat operațiunea nu a acceptat acuzațiile. În schimb, el a susținut că aparatele dentare ale elevei i-ar fi putut provoca infecția.

O autopsie efectuată la Institutul de Medicină Legală a arătat că nu a existat nicio neglijență a medicilor care să fi dus la moartea Leylei, astfel, parchetul a decis ca spitalul să nu fie dat în jduecată şi cercetat pentru neglijenţă sau malpraxis, cu atât mai puţin medicul care a operat.

Familia devastată a depus recent o petiție la Judecătorie, cerând soluționarea problemei în instanță şi cere dreptate pentru tânăra care s-a stins prea devreme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O studentă de 22 de ani a murit la scurt timp după o operaţie la nas, în Turcia. Medicii anunţaseră familia că „este bine”, deşi organele îi cedaseră