Antena Meniu Search
x

O tânără de 21 de ani şi-a pus capăt zilelor cu o săptămână înainte de Crăciun, lăsând în urmă un băieţel de doar 3 anişori, în Anglia

O tânără mamă şi-a pus capăt zilelor în preajma sărbătorilor de iarnă, cu puţin timp înainte de Crăciun, lăsând în urmă un băieţel minunat de doar trei ani. Tânăra suferea de mai multe probleme mintale şi căuta de multă vreme să primească un ajutor şi în final începuse un tratament pentru afecţiunile sale, însă totul a fost în van.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 23.12.2020, 16:15

Casey Thornhill
O tânără de 21 de ani şi-a pus capăt zilelor cu o săptămână înainte de Crăciun - GoFundMe/Casey Thornhill
  • Când a început în final să primească ajutor a fost prea târziu.
  • A lăsat în urmă un băieţel de trei ani.

O prietenă din copilărie a vorbit despre problemele mintale şi despre anii pe care Casey Thornhill, din Beighton, Sheffield, i-a petrecut căutând ajutor, înainte de a fi diagnosticată cu tulburare de personalitate la limită. Tânăra de 21 de ani era conştientă că felul în care se simte o afectează extrem de tare şi încerca să îşi găsească un tratament.

Când a început însă în final să primească ajutor a fost prea târziu.

Casey a lăsat în urmă fiul, Noah, în vârstă de trei ani, un iubit și o familie iubitoare, potrivit Mirror.

Mama ei, Julia, complet răpusă de durere, a declarat că oamenii ar trebui să conştientizeze că aceste afecţiune mintale există, că unii oameni suferă şi au nevoie de ajutor cât mai curând, pentru a nu se repeta o astfel de tragedie.

Unele dintre simptomele bolii includ instabilitate emoțională, gândire sau percepție tulbure, comportament impulsiv și relații intense, dar instabile cu ceilalți.

"Era o persoană minunată şi o mamă fantastică"

Rachel, care o cunoaște pe Casey de când avea în jur de opt ani când locuia vizavi de casa familiei lor, a creat o pagină Go Fund Me pentru a strânge bani pentru Noah, băieţelul de doar 3 anişori.

„Am trăit vis-a-vis de mama ei, așa că am urmărit-o pe Casey crescând. A avut probleme încă din adolescenţă. Mama ei s-a luptat pentru a primi ajutorul potrivit și Casey de asemenea a încercat să găsească o soluţie pentru afecţiunile ei, odată ce a crescut. A fost diagnosticată în urmă cu ceva ani în cele din urmă cu BPD(Tulburare Borderline), tulburare de personalitate și de atunci luptă pentru tratamentul potrivit. Tocmai începuse tratamentul înainte de moarte, dar evident că era prea târziu pentru ea. La vremea respectivă se afla într-o stare foarte bună, era liniştită, îşi făcuse unghiile şi cumpărase pijamale de Crăciun pentru familie. Dar un lucru pe care oamenii nu-l realizează cu Tulburare Borderline este că schimbările se pot întâmpla foarte repede."

Ea a povestit că tânăra se afa într-o perioadă bună a vieţii sale şi că începuse tratamentul, înainte de a-şi pune capăt zilelor pe 16 decembrie.

„Casey era o persoană minunată, vibrantă și plină de viață. Avea niște prieteni foarte buni și, mai ales, era o mamă fantastică. Dar boala poate face ca lucrurile să se întâmple foarte repede și brusc. A fost într-adevăr un final tragic. Nu putem face multe în această situație, așa că ne-am gândit că vom înființa o strângere de fonduri care îl va ajuta pe Noah în viitor. Am vrut, de asemenea, să ajutăm oamenii să conştientizeze şi să înţeleagă gravitatea acestei boli. Casey a vrut ajutor, știa că este bolnavă și a vrut doar să fie ok pentru Noah” a adăugat Rachel.

Până în prezent, a fost strânsă suma de aproape 17.000 de lire sterline din partea oamenilor, pentru a ajuta la cheltuielile înmormântării şi pentru micuţul rămas fără mamă.

Ce este Tulburarea Borderline

Tulburarea de personalitate Borderline este o boală marcată de un model continuu de stări diferite, imagine de sine și comportament. Aceste simptome duc adesea la acțiuni impulsive și probleme în relațiile cu cei din jur. 

Persoanele cu tulburare de personalitate limită pot experimenta episoade intense de furie, depresie și anxietate care pot dura de la câteva ore până la zile.

Pot experimenta schimbări de dispoziție și pot afișa incertitudine cu privire la modul în care se văd pe sine și rolul lor în lume. Ca urmare, interesele și valorile lor se pot schimba rapid. Persoanele cu tulburare de personalitate la limită tind, de asemenea, să vadă lucrurile în extreme, cum ar fi toate bune sau toate rele.

Opiniile lor despre alte persoane se pot schimba rapid. O persoană care este văzută ca prieten într-o zi poate fi considerată dușman sau trădător în ziua următoare. Aceste sentimente schimbătoare pot duce la relații intense și instabile.

Cauza acestei afecţiuni nu este încă clară, dar cercetările sugerează că genetica, structura și funcția creierului și factorii de mediu, culturali și sociali joacă un rol sau pot crește riscul apariției tulburării de personalitate la limită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » O tânără de 21 de ani şi-a pus capăt zilelor cu o săptămână înainte de Crăciun, lăsând în urmă un băieţel de doar 3 anişori, în Anglia