O tânără de 22 de ani din Marea Britanie a aflat de pe TikTok că are cancer. ”Sincer, am presupus că nu este grav”

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 09.02.2021, 19:01.
Actualizat: 09.02.2021, 19:01

O tânără din Barnsley, Marea Britanie, a descoperit că are cancer de sân după ce a urmărit un videoclip postat TikTok în care se arătau pașii pentru o examinare corectă a sânilor.

Katie Claydon a aflat de pe TikTok că are cancer

Katie Claydon a aflat de pe TikTok că are cancer

Instagram/mirror.co.uk

Katie Claydon, de 22 de ani, a detectat un nodul la unul dintre sâni și a primit diagnosticul de cancer pe 7 ianuarie anul acesta, scrie Daily Mirror.

Acum, în timp ce se tratează pentru cancer, Katie vrea să contribuie cum poate la conștientizarea cu privire la importanța verificării corespunzătoare.

”Nu am fost prea îngrijorată când am găsit primul nodul. Am presupus că nu este nimic grav, iar ideea de cancer nici nu mi-a trecut prin cap. Sincer, nu aveam idee că persoanele de vârsta mea pot face cancer la sân”, a povestit Katie Claydon.

Descoperirea nodului la sân nu a îngrijorat-o în primă fază

Tânăra de 22 de ani a devenit îngrijorată după ce mama și medicul care a văzut-o i-au spus că nodul descoperit ar putea fi, de fapt, cancer.

„Am rugat-o pe mama să verifice și era îngrijorată. Cred că, după ce m-a văzut medicul și mi-a confirmat că există un nodul, abia atunci m-am speriat puțin că ar putea fi cancer. Când personalul clinicii de sân a spus că este îngrijorat, atunci m-am convins că este vorba despre cancer”, a mai spus ea.

Katie și-a aflat diagnosticul prin telefon, din cauza restricțiilor coronavirusului.

„Am aflat rezultatele analizelor prin telefon, în confortul propriei case, ceea ce cred că a făcut ca totul să fie mai ușor, eram cu mama și frații mei. Am plâns puțin când mi s-a spus că este cancer, dar cred, deja știam asta, deci nu mai era un șoc”, a povestit Katie Claydon.

30 de tinere din Marea Britanie sunt diagnosticate anual cu cancer de sân

Ulterior, tânăra a aflat că în jur de 30 de femei tinere din Marea Britanie sunt diagnosticate cu cancer de sân în fiecare an, iar ea este una dintre ele. Acum, ea spune că există numeroase lacune în procedurile recomandate pentru femeile tinere și atrage atenția asupra faptului că mamografiile sunt, în general, recomandate persoanelor trecute de 35 de ani.

„Acesta este motivul pentru care am creat o pagină de Instagram pentru a sensibiliza femeile mai tinere. Cancerul de Sân Acum și CoppaFeel împărtășesc materiale fantastice despre cancerul de sân la femeile mai tinere și cred că acest lucru ar trebui reprodus în toate campaniile naționale”, a spus ea.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.