Antena Meniu Search
x

O doctoriță a aflat că mai are 9 luni de trăit după o tură epuizantă într-un spital Covid: ”Nu simt că voi muri anul asta”

Un medic care și-a petrecut ultimul an lucrând în schimburi epuizante de câte 10 ore la spital, cu pacienți bolnavi de coronavirus, a aflat că mai are doar câteva luni de trăit.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 31.01.2021, 18:08

Jessi Tucker a aflat că mai are 9 luni de trăit după o tură epuizantă într-un spital Covid
Jessi Tucker a aflat că mai are 9 luni de trăit după o tură epuizantă într-un spital Covid - Jessi Tucker/Facebook
  • Jessi Tucker lucra într-un spital din Bristol, ore epuizante îngrijind bolnavi, când a aflat că suferă de cancer.
  • După aproape un an de la diagnostic, starea i s-a înrăutățit iar medicii i-au spus că mai are aproximativ nouă luni de trăit.

Jessi Tucker, un medic de 40 de ani din Marea Britanie, a fost diagnosticată cu un cancer de piele cu melanom în stadiul trei, chiar în primele zile de la declararea pandemiei de coronavirus.

De atunci și până acum, boala ei a ajuns în stadiul patru și a dezvoltat metastaze la plămâni, lucru care îi scurtează speranța la viață la doar câteva luni. 

Vestea devastatoare a fost cu atât mai greu de suportat cu cât Jessi a fost nevoită să le transmită părinților ei că mai are de trăit cel mult nouă luni printr-un apel video, din cauza restrictiilor privind noul coronavirus, scrie Daily Mirror.

Diagnosticată cu cancer la debutul pandemiei

Nici măcar prietenii nu i-au putut fi aproape la primirea diagnosticului, însă Jessi nu se plânge. Spune că nu vrea să devină o victimă și intenționează să lupte împotriva cancerului la fiecare pas.

Cu cinci minute înainte ca medicul ei de familie să-i spună că nodulul de pe coapsă era cancer, Jessi ceruse la HR ca orele ei în spital să fie prelungite, astfel încât să poată lucra mai mult pe perioada pandemiei. 

”Am simțit că pământul îmi fuge de sub picioare, iar toate celelalte rămân pe loc. A fost suprarealist ce am trăit, ca și cum aș fi pășit într-un coșmar”, a povestit Jessi Tucker,.

"După ce s-a încheiat apelul telefonic, am urlat. Nu am mai scos niciodată sunetul ăsta. Corpul mi s-a zguduit. Am jurat. Am plâns. În mod normal aș fi mers acasă la niște prieteni, dar nu am putut din cauza coronavirusului”, a mai spus ea.

După o săptămână de la primirea diagnosticului, Jessi a fost operată de urgență pentru că chirurgul ei își închidea clinica.

”Nu simt că acesta a fost ultimul meu Crăciun!”

După procedură, a trebuit să-și îndepărteze singură cusăturile postoperatorii, deoarece majoritatea clinicilor erau închise pe timpul carantinei.

„Am fost onorată să am o echipă atât de uimitoare și să fiu îngrijită de NHS. Dar nu există nicio îndoială că pandemia cu coronavirus a făcut totul mult mai dificil", a mai spus ea.

Jessi a început apoi imunoterapia, care i-a provocat probleme intestinale, iritații ale pielii și dureri articulare.

Datorită simptomelor sale, consultantul ei a luat-o de la tratament cu speranța că operația i-a îndepărtat tumora. Dar, în câteva săptămâni, un alt nod a apărut pe picior și scanările au confirmat că este vorba de melanom.

Alte teste au arătat că situația e și mai gravă: Cancerul s-a răspândit la plămâni și, fără a mai încerca imunoterapia, medicii au spus că ar putea avea până la nouă luni de trăit.

"Mă simt plină de speranță, nu mă văd ca pe o victimă. Încă nu am terminat. Nu simt că voi muri anul acesta sau că acesta a fost ultimul meu Crăciun", spune ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O doctoriță a aflat că mai are 9 luni de trăit după o tură epuizantă într-un spital Covid: ”Nu simt că voi muri anul asta”