Antena Meniu Search
x

7.000 de oameni blocaţi pe un vapor, în Italia, de teamă că cel puţin doi pasageri suferă de virusul fără leac

Circa 7.000 de oameni sunt blocaţi la această oră pe un vapor din portul Civitavecchia, Italia, acestora fiindu-le interzisă posibilitatea de a coborî de teama infestării cu virusul fără leac.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 30.01.2020, 17:50

Circa 7.000 de oameni sunt blocaţi la această oră pe un vapor din portul Civitavecchia, Italia, acestora fiindu-le interzisă posibilitatea de a coborî de teama infestării cu virusul fără leac.

Alarma a fost dată după ce o pasageră de 54 de ani a făcut febră şi a dezvoltat şi alte simptome care indică posibilitatea infestării cu teribilul virus.

Conform CNN, ea şi soţul ei vor fi testaţi în acest sens, însă nu este exclus ca, în cele din urmă, să se solicite testarea tuturor celor aflaţi la bordul vasului Costa Smerelda.

Vaporul a ajuns în Italia din Palma de Mallorca, iar la bord se află circa 7.000 de persoane, respectiv 6.000 de pasageri şi o mie de angajaţi ai companiei care deţine vaporul şi oferă călătorii pe mare.

Cei doi soţi bănuiţi de infestare cu virusul fără leac ar fi călătorit de curând în Hong Kong, ar fi revenit în Europa cu un avion din Macau şi ar fi ţinuţi în acest moment într-un sector izolat din zona medicală a vaporului.

Este de aşteptat ca rezultatele testelor efectuate în cazul celor doi suspecţi să fie anunţate joi după-amiaza, urmând ca în funcţie de aceste rezultate să se ia o decizie în legătură cu posibilitatea de a coborî oamenii de pe vapor.

Până la această oră se estimează că aproximativ 7.800 de persoane s-au îmbolnăvit de virusul fără leac, din peste 20 de ţări, fiind confirmate primele cazuri şi în India şi Filipine.

În jur de 170 de persoane au murit până acum din cauza virusului, toate decesele fiind înregistrate în China, ţara de unde a izbucnit epidemia.

Rusia a luat joi o decizie radicală anunţând că închide toate punctele de frontieră avute cu China, de teamă ca virusul fără leac să nu ajungă şi în această ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » 7.000 de oameni blocaţi pe un vapor, în Italia, de teamă că cel puţin doi pasageri suferă de virusul fără leac