Antena Meniu Search
x

Operă printre fructe și legume

Cea mai mare piaţă de legume şi fructe din Ierusalim a devenit, pentru o zi, scenă de operă. Câţiva artişti profesionişti au interpretat arii din opere celebre, pentru a promova un festival muzical

Vezi și

Cea mai mare piaţă de legume şi fructe din Ierusalim a devenit, pentru o zi, scenă de operă. Câţiva artişti profesionişti au interpretat arii din opere celebre, pentru a promova un festival muzical

Reacţia publicului dovedeşte că iniţiativa a fost încununată de succes. 

Strigătele vânzătorilor care-şi lăudau, ca de obicei, marfa au încetat după ce în piaţă au răsunat auzite arii binecunoscute de orice amator de operă. Mulţi comercianţi şi cumpărători nu aveau, însă, cunoştinţe muzicale şi au fost cu atât mai încântaţi de neaşteptatul spectacol.

Unii dintre artişti purtau costume de scenă în timp ce alţii s-au adaptat la împrejurări. O arie din "Nunta lui Figaro" a fost, astfel, interpretată de un cântăreţ în uniforma unui soldat din zilele noastre. Bineînţeles, fără ca spectatorii să se simtă, în vreun fel, în pericol.

Spectacolul stradal a fost menit să promoveze un festival de operă care va avea loc în luna iunie. Dar, pentru a cuceri pe deplin inimile ascultătorilor, artiştii au interpretat, în cor, şi un popular cântec evreiesc dedicat chiar Ierusalimului.

Directorul artistic al operei israeliene spune că a vrut să demonstreze că muzica este o artă care ajunge la sufletul oricui. Şi, într-adevăr, evoluţia cântăreţilor i-a fermecat pe toţi cei prezenţi, fie că ştiau sau nu ce înseamnă opera.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Operă printre fructe și legume