Antena Meniu Search
x

Detalii cutremurătoare ale atacului sângeros de la New York. Camioneta atacatorului a parcurs mai bine de un kilometru, doborând oameni

Vezi și

Opt oameni au murit şi cel puţin 11 sunt grav răniţi după ce o camionetă a intrat pe o pistă de biciclete şi i-a doborât pe toţi cei care i-au ieşit în cale. Atacatorul a fost împuşcat de un poliţist şi reţinut. Este vorba de un imigrant din Asia Centrală care, potrivit martorilor, ar fi strigat "Allah este mare". 

Atacul s-a produs după amiază, când pista de biciclete de pe malul râului Hudson era plină de oameni ieşiţi la plimbare. O camionetă a intrat pe neaşteptate în mulţime şi a doborât zeci de ciclişti şi pietoni. 

Vehiculul şi-a continuat parcursul ucigaş mai bine de un kilometru, în timp ce oamenii înspăimântaţi încercau să se pună la adăpost. Maşina s-a oprit doar după ce a lovit un autobuz şcolar, în care doi copii au fost răniţi. Individul aflat la volan a sărit afară din camionetă şi a scos două arme, care i-au înspăimântat pe martori şi mai mult. Armele erau, însă, doar imitaţii. Un pistol de paintball şi unul cu proiectile de plastic au fost găsite la locul faptei.

Agresorul a încercat să fugă, dar poliţiştii au deschis focul, fără să ştie că armele sale nu erau autentice. Rănit în abdomen, bărbatul a fost capturat şi dus la spital. Medicii spun că va supravieţui. A fost primul atac terorist din Statele Unite în care s-a folosit o maşină, după cele din mai multe oraşe europene.

Surse din poliţie au dezvăluit că atacatorul are 29 de ani, se numeşte Sayfullo Saipov şi a imigrat în 2010 din Uzbekistan. Martorii spun că el striga "Allah Akbar". Iar, potrivit presei, în maşină s-ar fi găsit mesaje de credinţă faţă de Statul Islamic sau chiar drapelul organizaţiei teroriste, dar relatările sunt încă neconfirmate.

Într-o serie de mesaje pe Twitter, preşedintele Trump a prezentat condoleanţe familiilor îndoliate şi a afirmat că ISIS nu trebuie lăsat să se infiltreze în Statele Unite. Condoleanţe au venit şi de la Prima Doamnă, Melania Trump, aflată la New York în momentul atacului. Printre cei ce şi-au pierdut viaţa se numără şi cetăţeni străini: un belgian şi trei argentinieni. Seara, mii de locuitori ai oraşului au participat la tradiţionala paradă de Halloween pentru a arăta că nu se vor lăsa intimidaţi de terorism.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Detalii cutremurătoare ale atacului sângeros de la New York. Camioneta atacatorului a parcurs mai bine de un kilometru, doborând oameni