Antena Meniu Search
x

O pacientă cu COVID-19 din Ecuador s-a trezit din comă la două săptămâni după ce spitalul a declarat-o moartă

O femeie de 74 de ani din Ecuador, declarată moartă din cauza infecției cu coronavirus, a fost găsită în viață de propria familie, la spitalul la care fusese inițial internată, cu febră și dificultăți de respirație.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.04.2020, 09:55

Alba Maruri s-a trezit din comă la două săptămâni după ce spitalul a declarat-o moartă
Alba Maruri s-a trezit din comă la două săptămâni după ce spitalul a declarat-o moartă - Facebook
  • O femeie cu COVID-19 a fost declarată moartă de un spital din Ecuador
  • Femeia a stat în comă timp de 3 săptămâni.

Din cauza unei erori de raportare, spitalul din Guayaquil a declarat-o moartă pe Alba Maruri, când ea era, de fapt, în comă de mai multe zile.

Pentru că membrilor familiei nu li s-a permis să vadă îndeaproape cadavrul, aceștia nu au sesizat că e vorba de o altă persoană, așa că au organizat funaraliile, potrivit obiceiului.

„Mi-a fost teamă să mă uit la faţa ei. Am stat la un metru şi jumătate distanţă. Avea aceeaşi culoare a părului şi nuanţă a pielii”, a transmis nepotul femeii, scrie BBC.

Totul a ieșit la iveală în ziua în care Alba Maruri s-a trezit din comă, joi, pe 23 aprilie, și le-a cerut medicilor să o cheme pe sora ei. 

Reprezentanţii spitalului şi-au cerut scuze familiei și au pus încurcătura pe seama faptului că în spital era haos, având în vedere numărul mare al persoanelor infectate.

Familia cere ca autorităţile să le ofere o compensație financiară pentru încurcătură şi să le deconteze banii cheltuiţi pentru funerarii.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O pacientă cu COVID-19 din Ecuador s-a trezit din comă la două săptămâni după ce spitalul a declarat-o moartă