Antena Meniu Search
x

Video Papa Francisc a izbucnit în plâns în timpul rugăciunii anuale pentru Crăciun. Suveranul Pontif, îndurerat de Ucraina ''martirizată''

În timpul unei rugăciuni tradiţionale în centrul Romei, Papa a început să plângă atunci când a menţionat suferinţa Ucrainei. Rugăciunea anuală de Crăciun în onoarea Fecioarei Maria a adus lacrimi în acest an. În timpul discursului, Papa Francisc a fost nevoit să se oprească pentru câteva secunde atunci când a pomenit poporul ucrainean, vizibil afectat de drama prin care trece. În semn de încurajare, s-au auzit ropote de aplauze din partea miilor de oameni prezenţi. Papa a reluat rugăciunea cu greu, copleşit de emoţii.

de Redactia Observator

la 09.12.2022, 08:25

Vezi și

"Fecioară Neprihănită, mi-aș fi dorit să-ți aduc mulțumirile poporului ucrainean..."

Papa Francisc nu şi-a putut reţine lacrimile în timp ce evoca războiul din Ucraina ''martirizată'', cu prilejul unei ceremonii publice desfăşurate joi după-amiază în centrul Romei, informează AFP.

Cu prilejul unei tradiţionale ceremonii omagiale dedicate Fecioarei Maria în cadrul sărbătorii Imaculata Concepţie, zi de sărbătoare legală în Italia, papa Francisc a mers în cursul după-amiezii de joi în apropiere de Piaţa Spaniei, până în faţa statuii Fecioarei Maria, care este instalată în vârful unei soclu înalt. Vizibil emoţionat şi cu ochii în lacrimi, papa Francisc a rămas apoi în tăcere timp de mai multe secunde, după care a fost aplaudat călduros de mulţimea prezentă.

Papa Francisc, emoționat de suferințele din Ucraina

Pe acelaşi subiect

Suveranul pontif şi-a reluat apoi discursul, sprijinindu-se de braţul fotoliului, dar rămânând în picioare: ''... poporului ucrainean pentru pacea pe care o cerem de la Domnul de multă vreme''.

''Trebuie, în schimb, să-ţi amintesc din nou'', a continuat el cu vocea sugrumată încă de emoţie, ''supliciul copiilor, al persoanelor vârstnice, al taţilor şi al mamelor, al tinerilor din această ţară martirizată care suferă atât de mult''.

În rugăciunea Angelus oficiată la prânz în Piaţa Sfântul Petru, papa Francisc a evocat ''dorinţa universală pentru pace, în special pentru Ucraina martirizată, care suferă atât de mult''.

Papa Francisc pledează neobosit pentru pace de la începutul invaziei ruse în februarie, un subiect pe care îl evocă frecvent în discursurile sale.

Într-un interviu publicat la sfârşitul lunii noiembrie de revista iezuită America, papa a denunţat de asemenea ''cruzimea'' cu care se confruntă Ucraina în contextul ofensivei ruse.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc a izbucnit în plâns în timpul rugăciunii anuale pentru Crăciun. Suveranul Pontif, îndurerat de Ucraina ''martirizată''