Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Papa Francisc, acuzat de rapirea a doi preoti, in 1976

Cardinalul Jose Mario Bergoglio a fost ales in fruntea Bisericii Catolice. Au inceput deja sa apara detalii controversate din trecutul sau, printre care si o acuzatie de rapire.

de Redactia Observator

la 14.03.2013 , 12:02

Conform Huffington Post, Bergoglio era un oficial de rang inalt in Societatea Iisus din Argentina, in momentul in care in Argentina a fost instalata dictatura militara.

In 1976, doi preoti, Orlando Yorio si Francisco Jalics, au fost rapiti de marina. La cinci luni de la disparitie, cei doi au fost gasiti drogati si pe jumatate dezbragati, pe un camp.

Se pare ca au fost eliberati dupa ce cardinalul Bergoglio a tinut o slujba in casa dictatorului Jorge Videla si l-a implorat sa le salveze viata. In 2005, Actualul papa a fost acuzat de implicare in aceasta rapire.

Articolul continuă după reclamă

Potrivit Reuters, guvernul militar i-a arestat pe cei doi preoti din cauza ca lucrau in cartierele sarace din Argentina. Un purtator de cuvant al lui Jorge Bergoglio a declarat atunci ca acuzatiile sunt niste zvonuri vechi.

Preotul Orlando Yorio a sustinut ca Papa Francisc, practic, i-a predat armatei deoarece a negat ca le-ar fi aprobat activitatile. Celalalt preot rapit a refuzat sa comenteze pe acest subiect si s-a mutat intr-o manastire din germania.

Papa a depus marturie in 2010, dupa ce a refuzat de doua ori sa apara in fata instantei. Cu toate acestea, raspunsurile sale au fost evazive.

Foto: Hepta

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Limitaţi accesul copiilor la reţelele sociale?
Observator » Ştiri externe » Papa Francisc, acuzat de rapirea a doi preoti, in 1976