Antena Meniu Search
x

Video Papa Francisc, apel către credincioși de Crăciun: "Mă gândesc la copiii devorați de război, sărăcie și nedreptate"

Cel puţin şapte mii de oameni au fost prezenţi în Bazilica Sfântul Petru, iar alţi patru mii de oameni în afara acesteia, pentru a asculta predica Suveranului Pontif. Papa Francisc a deplâns lăcomia și războiul în Ajunul Crăciunului. Acesta a mărturisit că se gândește numai la copiii nevinovați "devoraţi de război, sărăcie şi nedreptate”.

de Redactia Observator

la 25.12.2022, 10:01

Vezi și

După doi ani în care pandemia le-a răpit şansa de a mai participa la sfânta slujbă, cel puţin şapte mii de oameni au fost prezenţi în Bazilica Sfântul Petru. Afară, au urmărit slujba alţi patru mii de oameni. O afecțiune la genunchi îl împiedică pe Papa să stea în picioare pentru perioade lungi, așa că a delegat un cardinal să fie principalul celebrant la altar. În discurs a condamnat războiul.

Papa Francisc: Bărbaţii şi femeile din lumea noastră, din foamea lor de bogăţie şi putere, îşi consumă chiar şi vecinii, fraţii, surorile... Câte războaie am văzut?

Papa Francisc, despre victimele sărăciei şi a nedreptăţii

Pontiful a atras atenţia şi asupra victimelor sărăciei şi a nedreptăţii, neglijate mai ales în preajma sărbătorilor.

Pe acelaşi subiect

Papa Francisc: Exact acestea sunt locurile în Iisus se face prezent... în ieslea respingerii şi a refuzului. Fiecare copil este prezent în El, Copilul Bethleemului.

"Mă gândesc mai ales la copiii devoraţi de război, sărăcie şi nedreptate”, a adăugat Suveranul Pontif.

La finalul slujbei, acesta a fost pus într-un scaun cu rotile, iar, înainte să plece, a mers caţiva metri cu o statuie ce îl întruchipează pe Iisus copil. Pontiful şi-a făcut ieşirea însoţit de mai mulţi copii care aveau buchete de flori. Astăzi, Papa urmează să transmită binecuvântarea și mesajul său bianuale "Urbi et Orbi" , "Către oraș și către lume" de la balconul central al Bazilicii Sfântul Petru.

Şi în Bethlehem, mii de pelerini s-au adunat pentru a participa la slujba de Crăciun. Piaţa Ieslei, din faţa Bisericii Nativităţii, a devenit scenă pentru pentru rugăciunea creştinilor din toate colţurile lumii. Patriarhul latin al Ierusalimului le-a transmis tuturor, cu ocazia Crăciunului, urări de pace, înţelegere şi iubire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc, apel către credincioși de Crăciun: "Mă gândesc la copiii devorați de război, sărăcie și nedreptate"