Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pastilele anti-COVID de la Merck pot fi folosite, în caz de urgenţă, în Uniunea Europeană. Anunţul EMA

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat, vineri, folosirea în caz de urgenţă a pastilelor experimentale anti-COVID produse de compania Merck la nivelul UE. Potrivit autorităţilor europene, medicamentul poate fi administrat timp de cinci zile, după debutul simptomelor asociate COVID-19, doar persoanelor adulte care nu au nevoie de oxigen suplimentar, dar care riscă să dezvolte o formă gravă a bolii. 

de Redactia Observator

la 19.11.2021 , 18:33

Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat folosirea în caz de urgenţă a pastilelor anti-COVID de la Merck Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat folosirea în caz de urgenţă a pastilelor anti-COVID de la Merck - Profimedia

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat vineri că a aprobat folosirea în caz de urgenţă în Uniunea Europeană (UE) a pastilei împotriva COVID-19 de la Merck. Autorităţile au anunţat că pastilele ar trebui administrate de două ori pe zi, timp de cinci zile, precizând însă că tratamentul nu e recomandat gravidelor sau femeilor care doresc să rămână însărcinate în viitorul apropiat. Pastilele Merck nu au primit încă autorizaţia comercială pentru a fi lansate pe piaţă, informază Reuters.

"Anunţul EMA vine pentru a oferi sprijin autorităţilor naţionale, care ar putea hotărî utilizarea precoce a medicaţiei împotriva coronavirusului, înaintea autorizaţiei comerciale. În lumina creşterii numărului de infectări şi a deceselor provocate de COVID-19 pe teritoriul Uniunii Europene", transmit oficialii.

EMA a demarat procedurile de verificare a pastilelor Merck, Lagevrio, luna trecută. Vineri, specialiştii au început şi analiza pastilei anti-COVID produsă de Pfizer.

Articolul continuă după reclamă

Merck şi Pfizer: lansarea pastilelor pentru tratarea COVID-19 în Uniunea Europeană

Pe acelaşi subiect

Ambii producători de medicamente din SUA, Merck şi Pfizer, au dezvoltat pastile antivirale care au demonstrat o eficacitate promiţătoare în studiile efectuate pe adulţi cu COVID-19 care prezintă un risc ridicat de a face forme grave de boală, cu Pfizer la 89% şi Merck în jur de 50%. 

Oficialii UE au discutat despre procurarea medicamentelor pentru COVID-19 în cadrul unei întâlniri recente, a transmis la începutul lunii o sursă UE, precizând că blocul de 27 de state membre dorea să se mişte cât mai repede posibil pentru a cumpăra noi tratamente, dar să aibă mai multe garanţii privind siguranţa lor. Până acum, singura aprobare pentru medicamentul Merck a avut loc în Marea Britanie.

Tratamente anti-COVID de la Merk şi Pfizer. Cum se administrează pastilele

Ambele tratamente medicamentoase sunt administrate timp de cinci zile. Regimul Pfizer este format din trei pastile luate dimineaţa şi trei seara. Cel al Merck este de patru pastile dimineaţa şi patru seara.

Întrebat dacă eficacitatea mai mare arătată de tratamentul Pfizer ar putea afecta discuţiile cu Merck, oficialul UE a spus că acestea nu pot fi comparate deocamdată şi că sunt necesare mai multe date.

Marea Britanie a procurat 480.000 de serii de tratamente cu pilula Merck şi 250.000 de tratamente ale Pfizer. Între timp, preşedintele american Joe Biden a declarat că Statele Unite şi-au asigurat ”milioane” de serii de tratamente Pfizer şi au cumpărat, de asemenea, 1,7 milioane de tratamente Merck. Australia şi mai multe ţări asiatice au rezervat, de asemenea, serii de tratamente cu noile medicamente sau sunt în curs de a face acest lucru.

Pfizer se aşteaptă să producă peste 180.000 de serii de tratamente până la sfârşitul anului 2021, în timp ce Merck plănuieşte o producţie de 10 milioane de tratamente. Ambele companii intenţionează să intensifice producţia acestor pastile în 2022.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vă consideraţi dependent de telefonul mobil?
Observator » Ştiri externe » Pastilele anti-COVID de la Merck pot fi folosite, în caz de urgenţă, în Uniunea Europeană. Anunţul EMA