Meniu LIVE
Search
x

Cei care nu respectă carantina în India sunt pedepsiți în stradă cu lovituri de baston, flotări și genoflexiuni (Video)

Autoritățile din India au dispus măsuri stricte pentru mai mult de 1,3 miliarde de locuitori, în încercarea de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus.

De Cristian Ionescu la 26.03.2020, 17:04
  • Poliția din India i-a pedepsit pe loc pe cei care nu au respectat carantina.

Autoritățile din India au dispus măsuri stricte pentru mai mult de 1,3 miliarde de locuitori, în încercarea de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus. În timp ce guvernul se străduia să convingă populația să stea în casă și să circule numai în cazuri de urgență majoră, mai multe persoane au fost găsite pe străzi, ignorând avertismentul autorităților.

Cei care au fost prinși pe străzi, fără un motiv suficient de bun, au fost pedepsiți pe loc de forțele de ordine.

Carantină ignorată în India, locuitorii pedepsiți pe străzi

Deși primul ministru Narendra Modi a anunțat carantină totală pentru următoarele trei săptămâni, spunând că este singura modalitate de a evita un dezastru, multe persoane nu au respectat aceste indicații și au ieșit să-și desfășoare activitățile zilnice, ca și până acum.

Gestul lor a provocat un răspuns foarte dur din partea autorităților, unii polițiști fiind filmați cum aplică unele corecții fizice oamenilor, în mijlocul străzii, pentru nerespectarea regulilor de carantină, scrie reuters.com.

India a anunțat până acum 606 cazuri de infecție cu noul coronavirus și 10 decese, însă autoritățile se așteaptă ca cifrele să fie în creștere și insistă asupra respectării de către populație a măsurilor de izolare sau carantină.

"Singurul mod în care ne putem salva este prin distanțarea socială și rămânerea în casele noastre. Un mic sacrificiu temporar pentru a salva nenumărate vieți", a declarat ministrul informațiilor Prakash Javedkar.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Cei care nu respectă carantina în India sunt pedepsiți în stradă cu lovituri de baston, flotări și genoflexiuni (Video)

Breaking News

Joe Biden avertizează asupra riscului unei "apocalipse" nucleare: "Există, pentru prima dată de la criza...

Joe Biden avertizează asupra riscului unei "apocalipse" nucleare: "Există, pentru prima dată de la criza rachetelor din Cuba, o amenințare directă"