Antena Meniu Search
x

Video "Pentru următoarele 24 de ore, luaţi măsuri extreme de precauţie". Furtuna Isha face prăpăd în Europa; nordul Scoţiei, sub alertă roşie de vânt puternic

Furtuna Isha loveşte Europa. Avertizări de vânt puternic sunt în vigoare în aproape toată Marea Britanie, unde zeci de mii de case au rămas fără electricitate. Mai multe zboruri au fost anulate, iar toate trenurile din Scoţia supendate. Furtuna ajunge şi în Olanda, anunţă meteorologii. Peste 130 de zboruri au fost şi aici anulate pe aeroportul din Amsterdam ca măsură de precauţie. Vremea rea a făcut prăpăd şi în Statele Unite, unde aproape 90 de oameni şi-au pierdut viaţa.

de Redactia Observator

la 22.01.2024, 08:38

Marea Britanie se află sub un val de avertizări după ce furtuna Isha a adus rafale de vânt de până la 145 de kilometri pe oră. Timp de patru ore, meteorologii au emis şi o alertă roşie de vânt puternic pentru nordul Scoţiei, iar oamenii au fost rugaţi să nu iasă din case. 

Sfatul nostru pentru următoarele 24 de ore este să luaţi măsuri extreme de precauţie mai ales dacă sunteţi aproape de coastă sau de căi navigabile. Nu faceţi poze cu apa şi fiţi prudenţi, pentru că valurile mari se pot sparge în zonele pentru pietoni. 

Zeci de mii de gospodării sunt fără electricitate, cea mai afectată fiind Irlanda de Nord cu peste 150 de mii de oameni rămaşi în întuneric. Haos este şi pe aeroporturi. Cel puţin o sută de zboruri au fost anulate pe aeroportul din Dublin, în timp ce alte zeci au fost redirecţionate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Avioanele care au reuşit însă să ajungă în Heathrow au aterizat cu greu. În Scoţia, toate trenurile au fost suspendate după ora 19, iar cursele ar trebui să fie reluate în această dimineaţă.

Pe acelaşi subiect

90 de oameni morţi după furtunile din SUA

De mai bine de două săptămâni, Statele Unite se confruntă cu furtuni puternice care au luat viaţa a aproape 90 de oameni. Zeci de mii de americani continuă să rămână în beznă, iar echipajele de deszăperire încearcă din răsputeri să cureţe drumurile. 

Angie Nelson-Deuitch, primar: Vrem să ne asigurăm că toată lumea este în siguranţă. Mai mult, echipa noastră a putut să iasă şi să lucreze pentru că ningea încontinuu. 

Meteorologii se aşteaptă ca temperaturile să crească în zilele următoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » "Pentru următoarele 24 de ore, luaţi măsuri extreme de precauţie". Furtuna Isha face prăpăd în Europa; nordul Scoţiei, sub alertă roşie de vânt puternic